Haberler

Darüşşafaka Urla Rezidans'ta Cumhuriyet'in 90.Yıl Coşkusu

Güncelleme:

Darüşşafaka'da devam eden bugünün gençleri, Darüşşafaka Urla Rezidans'ta düzenlenen Cumhuriyet'in 90. yılı kutlama etkinliğinde buluştu.

31 Ekim Perşembe günü düzenlenen etkinliğe T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Urla Emniyet Müdürü Hakan Becel, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fırat Tekin, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Darüşşafaka Eğitim Kurumları Müdürleri'nin yanı sıra Darüşşafaka Rezidansları'nda yaşayan çok sayıda bağışçı ve Darüşşafakalı öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Talha Çamaş, "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e uzanan bir kurum olarak 150. Yılımızı ve Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün Maslak'ta yer alan kampüsümüzde, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, sorgulayan, araştırmacı gençler yetiştirerek, Türkiye'nin geleceği için bağışçılarımızın desteğiyle aydınlık bireyler kazandırıyoruz. Darüşşafaka bağışçıları, Türkiye'nin yarınlarının bekçilerinin birer destekçisidir. Geçmişte olduğu gibi bugün de Darüşşafaka'da okuyan çocuklarımız aldıkları eğitimde, yedikleri yemekte, içtikleri suda bağışçılarımızın ne kadar büyük payı olduğunun bilincinde yetişiyor. Bu nedenle 150 yıllık tarihimiz boyunca öğrencilerimiz, mezunlarımız, bağışçılarımız, gönül verenlerimiz ve velilerimizle büyük bir aile olduğumuza inandık" dedi.

Konuşmasının ardından Talha Çamaş, Darüşşafaka'ya vasiyet bağışında bulunan Av. Jale Alpay ile Darüşşafaka'da okuyan bir öğrencinin bir yıllık eğitim giderini karşılayarak "Darüşşafaka Velisi" olan Neriman Kolat'a bağışçı sertifikalarını takdim etti.

Etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan 1948 yılı Darüşşafaka Lisesi mezunu ve yaşamını Urla Rezidans'ta sürdüren Dr. Bülent Akınsal, Cumhuriyetin 90. Yılını bir Darüşşafaka kurumunda kutlamaktan ötürü duyduğu mutluluğu ifade etti. Akınsal, "Ben, 1940 yılında Darüşşafaka'ya girdim. Bağışlarınız sayesinde Darüşşafaka'da okudum ve doktor oldum" diye konuştu.

Etkinlik, öğrencilerin Cumhuriyet kutlaması performansları ile devam etti. Piyano, flüt, keman ve solo şarkı performanslarının sergilendiği gece, Vals grubunun bağışçılarla birlikte yaptığı gösteriyle sona erdi.

Darüşşafaka, 150 yıldır yaşamları eğitimle değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri "eğitimde fırsat eşitliği" misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Bugün Türkiye'nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000'e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka'da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.

Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Çamaş Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title