Haberler

Darüşşafaka-hacıosman Metro Hattında Deneme Sürüşü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yapımı Devam Eden Darüşşafaka-hacıosman Metro Hattı'nda İlk Deneme Sürüşünü Yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Darüşşafaka-Hacıosman Metro Hattı'nda ilk deneme sürüşünü yaptı.      Darüşşafaka Metro İstasyonu'nda gazetecilere açıklama yapan Topbaş, Hacıosman Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan hattın Nisan-Mayıs aylarında hizmete gireceğini bildirdi.

     Topbaş, bugüne kadar ulaşımla ilgili İstanbul'da yaptıkları yatırımların 17,1 milyar liraya ulaştığını, bunun yaklaşık 6 milyar liralık kısmının metroyla ilgili olduğunu belirtti. Topbaş, 'Metroların bu noktalara gelmesi bir hayaldi. Göreve geldiğimiz zaman Ayazzağa'ya kadar yapılması düşünülen metro hattı vardı. Ben yeterli olmadığını söyledim. 'Atatürk Sanayi Sitesi, hatta Darüşşafaka, Hacıosman ve gerekirse Sarıyer'e kadar olsun' dedim. Bugün burada Hacıosman Mahallesi'ne kadar gelen hattın test sürüşü yapıldı. İnşallah yaza gelmeden Nisan-Mayıs gibi yolcu taşımaya başlayacağız' diye konuştu.

     Dönemlerinde, Şişhane dahil bu bölgede 11,4 kilometreye yakın hat ilavesi yapıldığını vurgulayan Topbaş, daha önce İstanbul'daki raylı sistemin yıl ortalamasının 2 kilometreden 16 kilometreye çıktığını, bunun büyük bir başarı olduğunu bildirdi.           -HER İSTASYONA FARKLI BİR GÜZELLİK-

          Her istasyona farklı bir güzellik verdiklerini söyleyen Topbaş, 'İstasyonlar kendi özellikleriyle anılsın istiyoruz. Hacıosman İstasyonu, Sarıyer'i yansıttığı için martılar denizi, büyük bir zeytin ağacı ile incir ağacı panosu da dostluk ve barışı temsil ediyor' dedi.

     4. Levent'ten bu bölgeye kadar yapılan metro hattının toplam maliyetinin 507 milyon avro olduğunu bildiren Topbaş, her 6 ayda bir metro istasyonu açılışı yaptıklarını belirtti.

     Hacıosman Metro Hattı'nın Sarıyer istikametinde son istasyon olduğunu, ancak daha sonra bu istasyonu daha fazla uzatma imkanı olacağını ifade eden Kadir Topbaş, şunları kaydetti:

     'Şimdilik bunun bir aktarma istasyonu özelliği taşımasını istedik. İstasyon 6 kat yer altında. Tarabya yolundan 49 metre derinlikte. Burada 600 araçlık otopark var. Burası gerçek anlamda tam bir transfer merkezi. Otomobillerini bırakanlar, buradan İstanbul'un diğer noktalarına rahatlıkla gidebilecekler. Otobüsler ve minibüsler de yolcuları burada indirecek. Yolcular şehir içine girmeden yoluna devam edecek. Bizim arzumuz, İstanbul'daki kentlilerin, toplu taşımayı rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak.'      Yeni metro ve tramvay hattı projeleriyle ilgili bilgi veren Topbaş, şöyle konuştu:

     'Yapımı devam eden metro hatları ulaşıma açıldığı zaman, sanki bir dolaşım sistemi gibi İstanbul'un her noktasına yer yüzüne çıkmadan, aktarma olmadan kentin bir ucundan diğer ucuna gitme imkanı olacak. Hedefimiz 635 kilometrelik bir sistem. İçinde havaray, tramvay ve metro da var. Sarıyer'den bir vatandaş metroya bindiği zaman Silivri, Kartal, Sabiha Gökçen Havalimanı gibi hangi noktaya gitmek istiyorsa rahatlıkla bu hattı kullanarak gidebilecek. İnsanlarımız Taksim'e 14 dakikada, havalimanına 63 dakikada gidebilecek. Buradan otogara gitmek istiyorsanız 2 dakika sonra oradasınız. Trafik stresini çekmeyerek, konforlu bir seyahat yapacaksınız.'

     Basın mensuplarına Darüşşafaka-Hacıosman Metro Hattı'nda poz veren Kadir Topbaş, metronun şoför mahalline geçerek Darüşşafak'dan Hacıosman istasyonuna kadar metroyu kullandı.      (EBA-DÜR-EA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title