Haberler

Dario Moreno Şarkılarıyla Anıldı

Güncelleme:

İzmir sevdalısı sanatçı Dario Moreno, ölümünün 47. yılında Konak Belediyesi'nce adının verildiği sokakta düzenlenen konser, şiir ve dinleti etkinliğiyle anıldı.


Karataş Semti'ndeki Tarihi Asansör'ün de bulunduğu Dario Moreno Sokağı'nda düzenlenen anma gecesine İzmir'i Sevenler Platformu, Dario Moreno Dostları Derneği ve İzmir Musevi Cemaati katkıda bulundu. Moreno'nun dostları ve sevenlerinin buluştuğu etkinlik büyük ilgi gördü. Soğuk havaya rağmen İzmirliler gece boyunca şarkılara danslarıyla eşlik ederken, Dario Moreno'nun evini 23 yıl önce alarak restore ettiren Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar da etkinlikte yer aldı.

EMEK VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Moreno'nun doğup büyüdüğü evin bulunduğu sokaktaki etkinliğin sunuculuğunu İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu üstlenirken, anma gecesinde İzmirli müzisyenler Serkan Ünlü, Ruşen Özmen, Hüseyin Çebi, Maraş Nacaroğlu, İlhan Telli, Işıltan Uşaklıgil ve Çiğdem Sabuncuoğlu müzikleriyle etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı. Geceye katkıda bulunanlara Dario Moreno Ege Dostluk, Müzik ve Başarı, Mükemmellik Ödülü ile madalyaları verildi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar da katkılarından ötürü Konak Belediyesi'ne teşekkür plaketi sundu. Plaketi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına Başkan Yardımcısı Eser Atak aldı.

ŞARKILARA DANSLARLA EŞLİK ETTİLER

Tarihi Asansör'ün görkemi altında gerçekleştirilen anma gecesinde Işıltan Uşaklıgil, Moreno için yazdığı şiiri okudu. Ardından akordeonu eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Gecede müzisyen Serkan Ünlü de Dario Moreno'nun sevilen şarkılarını dile getirerek davetlilere müzik dolu anlar yaşattı. Müziğin ritmine kaptıran bazı konukların dans ederek renk kattığı gecede 'Altın Mikrofon' ilk sahibi İlhan Telli de bir Meksika şarkısı olan 'Bessame Mucho (Öp Beni)' isimli şarkıyı seslendirdi. Moreno ile olan anılarını da paylaşan Telli 'Onu çok özlüyoruz' dedi. Etkinlikte Dario Moreno için 46 yıldır geleneksel hale gelen İzmir lokması da dökülerek konuklara ikram edildi. Gece boyunca Konak Belediyesi ikram ekibi de konuklara Dostlar Fırını'nın getirdiği boyoz eşliğinde çay servisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yaşar Holding Selim Yaşar Konak İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title