Haberler

Darıca'da Kızılay'dan İhtiyaç Sahiplerine Giysi Yardımı

Türk Kızılayı Darıca Şubesince Oluşturulan Sevgi Mağazasında İhtiyaç Sahiplerine Giysi Yardımında Bulunulduğu Bildirildi

Türk Kızılayı Darıca Şubesince oluşturulan Sevgi Mağazasında ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunulduğu bildirildi.

Şube Başkanı Ali Unğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamları ve vatandaşlar tarafından temin edilen giysileri bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Unğan, yaklaşık 4 yıl önce 50 gönüllünün desteğiyle Bağlarbaşı Mahallesi Bayır Sokak'ta açılışını gerçekleştirdikleri şubede önemli çalışmalara imza attıklarını ileri sürerek, 'Özellikle Ramazan Bayramı öncesi hayırsever iş adamı, vatandaşlar, kurum ve kuruluşların destekleriyle gönüllülerin özverili çalışması sonucu oluşturulan sevgi mağazasında ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunduk. Getirilen kullanılmış giysiler elden geçirilip temizledikten sonra ihtiyaç sahiplerine ve Anadolu'daki Kızılay şubelerine ulaştırıldı' diye konuştu.

Yerel bazda ihtiyaç duyulan lojistik destek malzemelerin temini noktasında 5 kişilik yönetim kurulu, 400'e yakın gönüllü personelle her zaman aktif halde olduklarını, bu bağlamda Sağlık Bakanlığının izniyle şube bünyesinde kurdukları İlk Yardım Eğitim Merkezinde eğitimlerin devam ettiğini dile getiren Unğan, sosyal yardımlar hakkında da şu bilgileri verdi:

'İlk 2 yıl Ramazan ayında, toplumun kaynaşması, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine sıcak yemek götürebilmesi amacıyla iftar çadırı kurduk. Sonraki yıllarda da iftar çadırı yerine ramazan yardımları gerçekleştirdik. Ayrıca, Kurban Bayramında Et ve Balık Kurumu tesislerinde kesilerek, kıyma ve kuş başı olarak paketlenen kavurmalarla ihtiyaç sahiplerinin sofralarını zenginleştirdik. Bunun yanı sıra kan bağışı kampanyaları düzenledik. Şubemizde, gönüllü kadın kolları ve gönüllü gençlik kolları üyelerinin üstün gayretleri muhtarların tespitleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarımız devam ediyor. Bu yardımlarımız Darıca'nın her köşesine eşit şekilde dağıtılmaktadır. Bu yardımlarımız yine gönüllü üyelerimizin nöbetleşe çalışmaları ile şube binamızda devam etmektedir. Her gün 200 civarında ihtiyaç sahibi vatandaş şubemize gelerek ihtiyaçlarını gidermektedir.'

Unğan, yönetim kurulu olarak en büyük hedeflerinin bölgede bir kan merkezi ile aktif müdahale ve lojistik merkezi kurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

(İSA-TE-YLZ) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title