Haberler

Darfur'da Aşiret Lideri Manavi'nin Muhalif Sesleri Kaçırıldı

Darfur'un Ayrılıkçı En Büyük Grubu Olan Mannavi'nin Siyasi Kanadında Bulunan 3 Kişi, Hükümet Yetkilileri ile Gizli Görüşmelerinin Ardından Kaçırıldı.

Darfur'un ayrılıkçı en büyük grubu olan Mannavi'nin siyasi kanadında bulunan 3 kişi, hükümet yetkilileri ile gizli görüşmelerinin ardından kaçırıldı.

Geçen hafta hükümet yetkilileri ile aşiret lideri Mannavi siyasi kanadında yer alan ve grup içinde muhalif duruşları olan İlticani Faşir, Abbas İbrahim ve Sadık Yusuf'un hükümetle gizli görüşmelerinin ardından kaçırılması, gözlerin Darfur'un ayrılıkçı lideri Mannavi'ye çevrilmesine sebep oldu. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mannavi'nin evinin yakınlarında kalabalık bir grup tarafından kaçırılan 3 kişi, ciplere bindirilerek götürüldü. Mannavi kendi grubunda yer alan ve hükümetle gizli görüşmeler

yapmalarının ardından 3 kişinin kaçırılmasıyla herhangi bir alakası olmadığını, başka gruplar tarafından kaçırıldığını tahmin ettiğini söyledi. Hükümet yetkilileri ise, kaçırılanların durumları hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını, şüphelendikleri kişileri ise gözaltına aldıklarını belirtti.

Geçmişte uzun dönem Darfur'da hükümet askerleri ile savaşan Mannavi, daha sonra belli şartların sağlanması koşulu ile hükümetle anlaşma yoluna gitmişti. Hala hükümetin en muhalif kanadında yer alan grup ile ordu arasında sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Geçen sene hükümet askerleri ile Mannavi'ye bağlı oldukları iddia edilen bir grup arasında çatışmalar yaşanmış, birçok kişi hayatını kaybetmişti. Yakalanan elemanlardan bazıları ise mahkemenin aldığı kararla idam edilmişti.

(SK-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title