Haberler

Darendeli: ''Atv'nin Programı Yayından Kaldırması Gerekir''

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Dr. Vahap Darendeli, sunucu Mehmet Ali Erbil'in canlı yayınlanan ''Ya şundadır ya Bundadır'' programında yaptığı şaka nedeniyle, ATV'nin, sorumlu yayıncılık anlayışı içinde RTÜK'ün kararını beklemeden programı yayından kaldırması gerektiğini söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Dr. Vahap Darendeli, sunucu Mehmet Ali Erbil'in canlı yayınlanan ''Ya şundadır ya Bundadır'' programında yaptığı şaka nedeniyle, ATV'nin, sorumlu yayıncılık anlayışı içinde RTÜK'ün kararını beklemeden programı yayından kaldırması gerektiğini söyledi.

Vahap Darendeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, RTÜK'ü, 12 Haziran Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdığını bildirdi.

RTÜK'ün, sansür ve yayın durdurma yetkisinin bulunmadığını ifade eden Darendeli, 3984 sayılı Kanunun 33. maddesi gereğince daha önce bu televizyona uyarı, program durdurma veya ağır para cezası verilmiş olması halinde 3 ay yayın durdurma cezası verilebileceğini, programın yayından kaldırılabileceğini, hatta televizyonun kapatılma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Vahap Darendeli, kamu hizmeti yapanların canlı yayında sorumluluğun kendilerine ait olduğunu, aksi takdirde hukuki ve maddi cezalarına katlanmak zorunda olduklarını belirtti.

Öz denetimi televizyonların yapması gerektiğine dikkati çeken Darendeli, şöyle konuştu:

''Toplumsal bir tepki meydana geldi. İhlalin sonucunda bir zarar oluştu. Bu zararın giderilmesi için ödün veremeyiz, ama sorumlu yayıncılık yapan ATV, özel bir televizyon olsa da kamu hizmeti yapan bir kuruluştur. Bu nedenle, kamu hizmetlerinin gereklerini ve sorumluluğunu yerine getirmek durumundadır. ATV'nin, toplumsal tepki çeken bu programı, sorumlu yayıncılık anlayışı içinde RTÜK'ün kararını beklemeden yayından kaldırması gerekir. Çağdaş dünyadaki yöntem bu. Hukuk sonradan devreye girecektir.''

Vahap Darendeli, normalde 14 Haziran Çarşamba günü toplanacaklarını, ancak konunun önemli olması nedeniyle 12 Haziran Pazartesi günü RTÜK üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdığını bildirdi.

Sunucu Mehmet Ali Erbil, ATV'de dün akşam canlı yayınlanan ''Ya şundadır, ye bundadır'' programında, programa sürekli olarak katılanlardan birinin pantolonunu aşağı indirerek, şaka yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title