Haberler

Darende Meslek Yüksek Okulu İnşaatı Hızla İlerliyor

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Yapımı Devam Eden Meslek Yüksek Okulunun İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yapımı devam eden meslek yüksek okulunun inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Özkan, hayırsever iş adamlarının destekleriyle yapılan meslek yüksek okulunun Darende'yi daha güzel bir geleceğe taşıyacağını söyledi.

Darende Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleriyle inşaatta incelemelerde bulunan İsa Özkan, Darendeliler Sağlık Eğitim Vakfının (DASEV) öncülüğünde yapılan, 3 bloktan oluşacak binanın gelecek eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini bildirdi.

Başkan Özkan, şöyle dedi:

'26 Ağustos'ta temeli atılan yüksek okul binası, bir yıl gibi kısa bir sürede faaliyete geçecek. İnşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. İlk blokun kaba inşaatı yüzde 50 oranında tamamlanmış diğerleri de süratle ilerlemektedir. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'le yaptığımız görüşmede okulu gelecek eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde tamamlayarak inşaatını bitireceğimizi bildirdik. Üniversitenin 2011-2012 akademik yılında öğretim verecek şekilde gerekli hazırlıkları yapılmaya başlandı. Rektör Bey, binanın tefrişi ve bölümlerin belirlenmesi ile akademik kadronun oluşturulmasını üniversite olarak tamamlayacakları müjdesini de verdi.'

Yüksek okul ve ilçeye gelecek öğrencilerin Darende'ye çok ciddi hareketlilik getireceğini ifade eden Özkan, 'Turizmle adını duyuran, her yıl yüz binlerce insanın ziyaret ettiği ilçemiz yüksek okul ile farklı bir alanda gelişme göstererek ekonomik anlamda ilerleyecektir. Yüksek okul, Darende'yi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır' diye konuştu.

(AST-YET-MHD) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title