Haberler

Darende'deki Karahan Tüneli İnşaatında Sona Yaklaşıldı

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya-Darende karayolunda inşaatı devam eden Karahan Tüneli'nde sona yaklaşıldığını bildirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya- Darende karayolunda inşaatı devam eden Karahan Tüneli'nde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, göreve yeni başlayan Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'yi ziyaret ettiğini belirterek, Özendi'den kurumun Malatya'da sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi aldığını aktardı.

Öz, daha önce zemin yapısından dolayı çalışmaları güçlükle devam eden, bu sebeple bitirilmesi geciken bin 600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli inşaatının toplam bin 100 metrelik kısmının her iki taraftan delme işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.

Tünelin kalan 500 metrelik kısmının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Öz, daha sonra tünelde beton çalışmaları ve diğer bağlantı yollarının yapılacağını bildirdi. Öz, tünelin inşaatında sona yaklaşıldığını ifade etti.

Faruk Öz, Malatya Çevre Yolu'nun batı girişindeki çevre düzenlemesi projesinin de altyapıdaki deplase çalışmalarının ardından hızla tamamlanacağını aktardı.

Adıyaman-Yeşilyurt karayolunun 22 kilometresinde çalışmaların tamamlandığını belirten Öz, bu yolun da 2013 sonunda tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Malatya-Sivas karayolunun ise 108 kilometresinin ihalesinin yapıldığını ifade eden Öz, "İhale değerlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra yapım çalışmalarına hemen başlanacak" dedi.

Öz, Malatya-Gölbaşı karayolundaki Erkenek Tüneli'nin de yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Öz Ak Parti Darende Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title