Haberler

Darende'de 20 Çiftçiye Traktör Dağıtıldı

Güncelleme:

Darende'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna proje sunan 20 üretici, traktör almaya hak kazandı.

Malatya'nın Darende ilçesinde 20 çiftçiye traktör dağıtıldı.

Traktörleri teslim etmek üzere Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nde tören düzenlendi.

Burada konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Darende'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) proje sunan 20 üreticinin traktör almaya hak kazandığını belirterek, artık çiftçilerin daha bilinçli tarım yapmanın yöntemlerini öğrendiğini söyledi.

TKDK'nin 2013 yılında, Malatya genelinde 57 projeye destek sağladığını kaydeden Şahin, "İyi proje hazırlar, konumuzu iyi seçersek devlet gerçekten teşvik ediyor" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da tarım alanında sağlanan desteklerin arttığını belirtti.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, her türlü hibe desteklerinden vatandaşların azami ölçüde yararlanmasını sağlamak istediklerini kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da belediye olarak tarımı desteklemek için yürüttükleri bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, artık üretenlerin teşvik edildiği bir dönem olduğunu ifade etti.

TKDK Malatya Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere de ilçeler arasında proje üretme konusunda Darende'nin ipi göğüslediğini söyledi.

Konuşmaların ardından traktörler ve bazı arıcılık malzemeleri çiftçilere verildi.

Törene İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Vasip Şahin Malatya Darende Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title