Haberler

Darende Belediyesinden Aşure İkramı

Darende Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Darende Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Eser, Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara aşure ikram etti.

Belediye Başkanı Eser, aşure dağıtımı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Muharrem ayının İslam inancında çok önemli bir yeri olduğuna dikkati çekerek, "Muharrem ayı önemli bir ay. Bu geleneği en iyi şekilde yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Bu güzel günde herkes birlik ve huzur ortamında bir araya geliyor." dedi.

Eser, aşurenin toplum yaşantısında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatarak, "Muharrem ayı dayanışma, paylaşma, sevgi ve muhabbet ayıdır. Böylesi özel günler milletçe beraberliğimizin daha da güçlenmesine birer vesile teşkil ediyor. Darende Belediyesi olarak kültürel değerlerimizin yaşatılması konusunda gereken duyarlılığı her fırsatta gösteriyoruz." diye konuştu.

Beş kazanda 3 bin kişi için hazırlanan aşure, belediye personelinin servisiyle dağıtıldı.

Etkinliğe, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Güngör, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Eser Darende Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title