Haberler

Dardari, Türkiye'den Daha Fazla Su İstedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Suriye ile İlişkilerin Daha da İleri Gitmesini İstediklerini Vurguladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Suriye ile ilişkilerin daha da ileri gitmesini istediklerini vurgularken, iki ülke arasında bankacılık ve mali piyasalar konusunda, GAP İdaresi ve DPT'nin deneyimlerinin paylaşılması konusunda işbirliğine gidileceğini bildirdi.

Suriye'nin Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari Ankara'ya gelişinin ardından, beraberindeki heyetle, Yeni Başbakanlık binasında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığındaki Türk heyetiyle bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Ekren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yaptığı seyahat ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Türkiye ziyaretiyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde önemli aşama kaydettiğini anlattı.

Ekren, 2004 yılından sonra iki ülke dış ticaretinin Türkiye lehine fazla vermeye başladığını, Türk iş adamlarının Suriye'de yaklaşık 200 milyon doları bulan yatırımları bulunduğunu anlattı.

-Suriye daha fazla su istedi-

Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ise son dönemde yaşanan kuraklığa değinerek, Fırat nehrinden daha fazla su bırakılmasını istedi.

Bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kuraklığın Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, ''ancak son zamanlarda meydana gelen yağışların devam etmesini ümit ediyoruz. Halen (yıllık ortalama saniyede) 500 metre küp su veriyoruz. Fazla su gelirse bunu tutacak değiliz, elbette bırakırız'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, Mısır doğal gaz boru hattı projesiyle ilgili sorusuna da Dardari, projenin 314 kilometrelik ilk aşamasının tamamlandığını ve bir kaç aya kadar devreye gireceğini, ikinci aşama olan 62 kilometrelik Halep-Türkiye arasındaki 62 kilometrelik kesimin de ihaleye çıkarıldığını, projenin 2009'un ortalarında tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title