Haberler

Darbe Karşıtı Platformu'ndan 12 Eylül Protestosu

Darbe Karşıtı Platformu, 12 Eylül Askeri Darbesinin 27. Yıldönümünde Protesto İçin ABD Büyükelçiliği'ne Siyah Çelenk Bıraktı.

Darbe Karşıtı Platformu, 12 Eylül askeri darbesinin 27. yıldönümünde protesto için ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı.

Kızılay Yüksel Caddesi'ndeki gruplar ABD Büyükelçiliği'ne yürümek için toplandı. Bu sırada bir bankın altına bırakılan çanta fark edilerek polis ekiplerine bildirildi. Yüksel Caddesi'ni güvenlik şeridiyle kapatan polisler bomba uzmanlarından yardım istedi. Olay yerine gelen bomba uzmanlarının yaptıkları çalışmada çantanın boş çıkması üzerine Darbe Karşıtı Platformu üyelerinin yürüyüşü başladı. ABD Büyükelçiliği'ne yürüyen grup "Kahrolsun Faşizm", "Darbeciler halka hesap verecek" gibi sloganlar attı.

Grup, Kenedy Caddesi Atatürk Bulvarı girişinde çevik kuvvet barikatıyla durduruldu. Burada grup adına yapılan açıklamada, darbe düzeninden medet umanların oluşturdukları karmaşa ve kaos ortamında, memleketin huzuru ve sükunu için darbeden başka bir yolun kalmadığı bilincini empoze etmeye başladıkları öne sürülerek, yüzyıllardır yan yana kardeşçe yaşayan halkların etnik, dini, mezhep farklılıkları kaşınarak düşmanlaştırıldığı vurgulandı.

Yapılan açıklamanın ardından grup ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

(BC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title