Haberler

Darbe Girişimlerinin Meclis Gündemine Taşınması Tartışmaları

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiye'nin Mutlaka Darbe Teşebbüsünde Bulunan, Anayasal Düzeni Değiştirmek İsteyen İnsanlarla Yüzleşmesi Gerektiğini Belirtti.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiye'nin mutlaka darbe teşebbüsünde bulunan, Anayasal düzeni değiştirmek isteyen insanlarla yüzleşmesi gerektiğini belirtti.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ın Ayışığı ve Sarıkız adı verilen darbe girişimleriyle ilgili Meclis Araştırma önergesini önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na vermesi bekleniyor. Uras'ın Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden destek aradığı önergeyle ilgili farklı görüşler ortaya atıldı. TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Meclis'in darbe konusunda araştırma yapmasında fayda bulunduğunu ancak konunun şu anda mahkemede olduğunu belirtti. Darbe yapmakla itham edilen insanların gözaltında olduğunu belirten Akgün, "Mahkemeye intikal etmiş bir konunun TBMM tarafından araştırılması çok şık ve doğru değil. Türkiye'de böyle bir hukuki teammül var" dedi. ÖDP Genel Başkanı Uras'ın bu konuda çok samimi olduğunu bildiğini kaydeden Doğan, "Bunun araştırılmasını ben de arzu ederim ama zemin uygun değil" dedi. Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Cumhurbaşkanı devreye girsin' teklifini ise, "Henüz kimse birşey bilmiyor. Birtakım insanlar gözaltına alındı. Detay bilinmeyince birşey konuşmak doğru değil. Benim dileğim Türkiye'de hukukun egemen olmasıdır. Hukuka, hukukçuya güvenmemiz hukukun ve hukukçunun da bizi kendisine güvendirmesidir" sözleriyle değerlendirdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise Cumhurbaşkanı'nın devreye girmesi önerisinin değerlendirilebileceğini kaydetti. Türkiye'nin mutlaka darbe teşebbüsünde bulunan, Anayasal düzeni değiştirmek isteyen insanlarla yüzleşmesi gerektiğini dile getiren Akgün, "Mutlaka herkesin hukuk karşısında eşit olduğu, herkese dokunulabileceği gerçeğinin Türkiye'de bilinmesi lazım. Ergenekon operasyonunu önemsiyorum. Kimin ne suçu varsa mutlaka yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu operasyonlarda gözaltına alınan suçsuz insanlar varsa onların hukuk sürecinin sonunda mutlaka aklanacaklarına işaret eden Akgün, iddianamenin bir an önce ortaya çıkması beklentisine dikkat çekti. İddianame ortaya çıkmadan insanların yargılanmasının, basında afişe olmasının kendi şanları şerefleri açısından önemli bir hadise olduğunu vurgulayan Akgün, iddianamenin ortaya çıkması gerektiğini dile getirdi. Akgün, ÖDP Genel Başkanı Uras'ın önergesine şahsen destek verebileceğini ve imza atabileceğini ifade etti.

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise bütün NATO üyesi ülkelerde bir temiz toplum oluşturma iradesinin ortaya konulduğunu hatırlatarak, en son da İtalya'nın bunu gerçekleştirdiğini belirtti. Birdal şunları söyledi:

"Burada birincisi hukukun üstünlüğü, ikincisi özgür medyanın gücü ve onun yaratacağı demokratik kamuoyunun gücü ve dördüncüsü ve en önemlisi siyasi iradenin gücü. Temiz toplum yaratılması konusunda bir konsensüs sağlayabiliriz. Meclis artık bu iradeyi ortaya koymalı. Eksiksiz bir demokrasi ve güven içinde birarada yaşamak için. Bu olanak 22 Temmuz sonrası yaratılmıştı. Bunların karşılığı demokratik, sivil bir anayasadır. Bu Anayasa'dan kaynağını alacak yasalardır. Bu kararlılığı, cesareti ve mutabakatı hala gösteremedik. Bu araştırma önergesi bir fırsat olmalı. Bunu AK Parti getirmeli ve biz desteklemeliyiz. Tarihimizle yüzleşmeden gerçekten aydınlık, temiz, demokratik bir topluma ulaşamayız. Bu bağlamdaki her türlü girişimi destekleyeceğiz." (ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title