Haberler

Darbe Girişimi Soruşturması: 23 Hakim ve Savcı Tutuklandı

Güncelleme:

Darbe girişimi soruşturmasında İstanbul'da 21 hakim ve savcı, Isparta'da 2 hakim tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 21 hakim ve savcı tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 86 hakim ve savcı tutuklama talabiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, 21 hakim ve savcının "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik 31 hakim ve savcı hakkında da adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmederek serbest bıraktı. Gözaltındaki diğer hakim ve savcıların mahkemedeki sorguları ise devam ediyor.

ISPARTA'DA 2 HAKİM TUTUKLANDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun darbe girişimi sonrası açığa alınmasına karar verdiği Isparta'daki 11 hakim ve savcı, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan hakimler Aziz Akgül ve Ülkü Önyer Kayar, emniyetteki işlemlerinin ardından akşam adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadeleri tamamlanan Akgül ve Kayar, çıkarıldıkları mahkemece 'anayasal düzene karşı işlenen suçlar' kapsamında tutuklandı. Gözaltındaki diğer hakim ve savcıların sorgularının devam ettiği belirtildi.

AFAD MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Isparta Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Muhammet Arabacı ise Vali Şehmus Günaydın tarafından açığa alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ÖKÇE SERT:

DARBE BAHANE MEYDAN BOŞ KADROLAŞMA ŞAHANE ADAM HERŞEYİN HESABINI YAPMIŞ BÜTÜN İŞİ BIRAKMIŞ GEZİ PARKIYLA UĞRAŞIYOR KUYRUK ACISI VAR ÇOK FENA BASTILAR KUYRUĞUNA GALİBA

3
0
yanıtYanıtla
Ersin:

Bir gecede 3 bin 500 hakim savcı tutuklandı biraz mantıklı olun Ülkenin en önemli organından bahsediyorum YARGI , , Artık gelip evinizi başınıza yıksalar hukuk karşısında bir hakkınız yok AKP li degilseniz . . yargıyı ele geçiriyorlar . . burda yapılan şey yargıyı tasfiye etmek. . sıra diger kurumlarada gelecek. . şimdi ahkam kesip atıp tutanları iyi izleyin Adalet hukuk herkese gerek olacak. .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title