Haberler

Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı Petek: Kılıçdaroğlu'nun Açıklamaları Kabul Edilemez

15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerini eleştirerek, "Kılıçdaraoğlu'nun komisyonumuzu töhmet altında bırakacak açıklamaları kabul edilemez" dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerini eleştirerek, "Kılıçdaraoğlu'nun komisyonumuzu töhmet altında bırakacak açıklamaları kabul edilemez" dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşarhan Sinema Salonu'nda katıldığı bir toplantının ardından gazetecilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Komisyonun yaptığı çalışmaların araştırma aşamasının 4 Ocak 2017 tarihinde tamamlandığını aktaran Reşat Petek, taslak rapor hazırlandığında komisyon üyelerine dağıtılarak görüş ve eleştirilerinin alınacağı, varsa muhalefet şerhleri ve ek görüşlerin değerlendirileceği, rapora son şekli verilerek TBMM başkanlığına sunulacağının daha önce kamuoyuna duyurulduğunu anlattı.

'İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Reşat Petek, "Hal böyleyken CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun komisyon raporunun CHP'li üyelere verilmediği, darbenin üstünün örtülmek istendiği, istedikleri gibi çalışmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Henüz rapor taslağı tamamlanmadığı için iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın komisyon üyelerine dağıtılmış bir rapor taslağı yoktur. Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar gizli olmayıp, basın mensuplarının da katılımı ile gerçekleştirilmiş, tutanaklarının tamamı da www.tbmm.gov.tr adresinde yayımlanmıştır" dedi.

'GERÇEKLERİ TERS YÜZ ETMEKTİR'

Komisyonun bir görevinin de kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu vurgulayan Petek, "15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirildiği, elde edilen tüm bilgilerin tereddütsüz bu gerçeği gösterdiği konusunda kamuoyu bilgilendirilmişken 'kontrollü darbe' söylemi içeren mesnetsiz açıklamalar, başta FETÖ/PDY olmak üzere terör örgütlerini ve Türkiye düşmanlarını sevindirmektedir. Cumhurbaşkanımıza suikast girişimini yerinde incelemek üzere Marmaris'e giden komisyonumuz, darbecilerin 2 polisimizi şehit ettikleri alçak saldırıda, cumhurbaşkanımızın kaldığı villanın nasıl kurşunlandığını, çalışma odasından istirahat odasına hatta lavabo ve banyolarına kadar nasıl kurşunlandığını yerinde tespit etmiştir. Gerçekler böyleyken CHP genel başkanının 'kontrollü darbe'den söz etmesi gerçekleri ters yüz etmektir. TBMM'deki ortak direniş ve Yenikapı ruhu ile darbe karşıtı bir duruş sergilediğini düşündüğümüz CHP'nin yeniden eski zihniyetine dönerek, darbecileri sevindirecek açıklamalar yapması ülkemiz adına büyük talihsizliktir" diye konuştu.

'KABUL EDİLEMEZ'

Henüz komisyon raporu TBMM'ye sunulmadan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaların mesnetsiz olduğunu belirten Petek, şöyle devam etti:

"16 Nisan'da yapılacak referandumu etkilemeye yönelik yalan beyanlarına bir yenisini eklemiştir. ByLock listelerinde kimlerin olduğunun tespiti, haklarında yasal soruşturma açılması tamamen bağımsız yargının görevi olduğu ve gereken işlemlerin yapılmaya devam ettiği, komisyonumuzun böyle bir görevi olmadığı anayasa ve TBMM içtüzük hükümlerine göre apaçık ortadayken, Kılıçdaroğlu'nun komisyonumuzu töhmet altında bırakacak açıklamaları kabul edilemez. Darbeciler Türk adaletine hesap vermeye başlamış, FETÖ/PDY irtibatları, ikrar, itiraf, iletişim, belge ve görüntülerle ortaya çıktığı bir süreçte 'kontrollü darbe'den söz etmek, gaflet değil ise milletimize yapılan en büyük ihanettir."

Reşat Petek, darbe komisyonunun taslak raporunun referandumdan hemen sonra bütün üyelere dağıtılacağını, görüş, düşünce önerilerini alıp bunlar da değerlendirildikten sonra nihai raporun TBMM'ye sunulacağını vurguladı. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Reşat Petek AK Parti Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title