Haberler

Darbe Ana Davası'nın İzleyen Eski AB Bakanı Bozkır'dan Açıklama

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da yaşanan eylemleri planladığı iddiasıyla bir numaralı sanığı Fetullah Gülen olan, 6'sı general, olmak üzere 24 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı. Sanıkların savunmalarında suçlamaları kabul etmeyişini değerlendiren Bozkır, "Madem ki darbe yapıyorsun asker gibi, adam gibi çıkar ben darbeyi yaptım dersin. Nasıl darbeden sonra Cumhurbaşkanı olacaksan, darbe başarısız olduğunda da kaderine razı olursun. Bu şekilde bir komediyi oynamak bence hainliğin ötesinde kabul edilemez" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de, sanıkların aldıkları emir üzerine bu şekilde savunma yaptıklarını ileri sürdü.   İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'de yapılan duruşmada ara verilmesi üzerine kameraların karşısına geçen Temurci ve Bozkır duruşmada yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

"HEP BİRLİKTE İÇERİDE BİR TİYATRO İZLEDİK"

Konuşmasına helikopter kazasında şehit olan 13 askeri anarak başlayan Selim Temurci,  "Hep birlikte içeride bir tiyatro izledik. 15 Temmuz gecesi olup biten her şey gözümüzün önünden geçti. 249 şehidimiz var. 2 bini aşkın gazimiz var. İçeridekileri izlediğimizde acaba biz bu 15 Temmuz'u yaşamadık mı, 249 şehidimiz olmadı yok mu diye bir an düşündüm"

Eldeki deliller ve belgelerde de 15 Temmuz'un arkasındaki yapının FETÖ olduğunun gösterildiğini belirten Temurci, "İçeride biz neyi izledik. Ne anlatıyor diye bunlar diye baktığınızda, ben bir emir alındığını düşünüyorum. Bir kaç ay önce her ne olursa olsun, her söyleneni inkar edin, yalan söyleyin gerekirse intihar edin ama mutlaka ve mutlaka bunu bir fetva olarak algılayın..." dedi.

Bir takiye ile karşı karşıya olduklarını belirten Temurci, "Tiyatrocu sanatçılarımız beni affetsin eğer bir oyun görmek istiyorlarsa büyük oyun burada" diye konuştu.

"ADAM GİBİ ÇIKAR BEN DARBEYİ YAPTIM DERSİN"

Eski AB Bakanı ve İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da, Cumhuriyet tarihinin en kanlı ve hain darbe girişiminin yargılandığı davayı izlemeye geldiklerini belirterek, "Türkiye benim şahit olduğum 8 askeri darbe geçirdi. Bunların bir kısmı başarılı bir kısmı ise başarısız olmuştur. Ama hiçbir askeri darbe girişiminde bugün gördüğümüz, 'ben yapmadım, psikolojim bozuktu,  görmedim, acaba o mu yapmış' gibi bir savunma hiç görmedim" dedi.

Bozkır, "Madem ki darbe yapıyorsun asker gibi, adam gibi çıkar ben darbeyi yaptım dersin. Nasıl darbeden sonra Cumhurbaşkanı olacaksan, darbe başarısız olduğunda da kaderine razı olursun. Bu şekilde bir komediyi oynamak bence hainliğin ötesinde kabul edilemez" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bozkır Egemen Bağış İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
title