Haberler

Danone Uluslar Kupası Dünya Finali

Güncelleme:

Londra'daki Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi İstanbul temsil edecek

Türkiye'nin tüm illerinden katılan 96 takımdaki 1.152 çocuğun mücadele ettiği, G.S.B-M.E.B.- Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği 15-19 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti. Dört gün süren müsabakalar sonucunda birinci gelen İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu, Eylül ayında Londra'da düzenlenecek 2013 Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Danone'nin dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından, milyonlarca çocuğu spora teşvik ederek, onların sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve yeni nesil sporcuların yetişmesine destek olmak hedefiyle 2000'den beri düzenlediği Danone Uluslar Kupası'nın Türkiye ayağındaki G.S.B.-M.E.B.-Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nin final karşılaşmaları Antalya'da gerçekleşti.

19 Nisan'da Mehmet Özdilek'in (Şifo Mehmet) santra vuruşuyla başlayan final maçında İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu ve Bursa Peyami Safa Ortaokulu takımları karşılaştı. 40 dakikalık mücadelenin ardından final maçını kazanan 2-0 kazanan İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu, şampiyonluk kupasını kaldırmanın ve Eylül'de Londra'da düzenlenecek olan 2013 Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşadı.

Ayrıca Fair Play kurallarına uygun olarak turnuvayı tamamlayan Antalya Alanya Hacıkadiroğlu Ortaokulu kupanın yanı sıra 13 Temmuz 2013'te Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası'nı İstanbul'da canlı izleme şansını yakaladı.

Kıyasıya ama fair play'den ödün vermeden mücadele ettiler

Türkiye'nin tüm illerinden organizasyona katılan on binlerce çocuk arasından İl Birinciliklerinde dereceye girip, Türkiye Birinciliği'ne katılmaya hak kazanan 96 futbol takımı WOW Football Center'da düzenlenen turnuvada mücadele etti.

4 gün süren müsabakalarda 11-12 yaş grubundaki minik sporcular, centilmence futbol oynayarak birincilik için top koşturdular. Muratpaşa Belediyesi, Adidas ve Yurtiçi Kargo'nun da destek verdiği organizasyonun Final maçını birçok öğrenci de tribünden büyük bir ilgi ile izledi.

Birinci gelen takıma kupasını veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu tüm Türkiye'den çok yetenekli çocukların mücadele ettiği turnuvaları keyifle izlediğini ve birinci olabilmek için kıyasıya ama "fair play"den ödün vermeden oynayan tüm çocukları tebrik ettiğini söyledi. Fairplay ödülünü kazanan takıma ödülünü Danone Türkiye Genel Müdürü Emil Gochev ve Muratpaşa Belediyesi Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen verdi.

Danone Uluslar Kupası...bir futbol turnuvasından çok daha ötesi...

Danone Türkiye'nin sağlıklı ve güvenli gıda seçenekleri sunmanın yanı sıra, "Türkiye'nin Gülümseyen Geleceği" temalı sosyal sorumluluk programı kapsamında yürüttüğü organizasyon çocukları spora teşvik etmenin ötesinde, sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve doğru beslenme alışkanlıkları edinmesini de destekliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, sporculara ve öğretmenlerine sağlıklı beslenme ile fiziksel aktivitenin önemini ve faydalı bilgileri aktardı.

Ayrıca Danone Uluslar Kupası, evsahibi Antalya'nın markası ve Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından "Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016'yı minik sproculara tanıttı.

Danone Uluslar Kupası'nın hamiliğini Zinedine Zidane üstleniyor

2000 yılında başlayan ve hamiliğini efsanevi futbolcu Zinedine Zidane'ın üstlendiği Danone Uluslar Kupası'na her yıl dünya çapında 30'dan fazla ülkeden iki buçuk milyona yakın çocuk katılıyor.

"Hayallerinize İnanın!" sloganıyla dünya çocuklarını kucaklayan bu büyük organizasyon, farklı kültürleri bir araya getirerek, çocukların saygı ve sevgi çerçevesinde, centilmence futbol oynayabilecekleri bir turnuva ortamı yaratıyor.

Danone Türkiye'nin, 81 ilden 11-12 yaş grubundaki on binlerce çocuğu spora teşvik ederek, onların sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve yeni nesil sporcuların gelişmesine destek olmayı hedeflediği Danone Uluslar Kupası'nın Türkiye ayağı 2003 yılından bu yana, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve 2011 yılından bu yana T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde, "G.S.B.-M.E.B.-Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği" adı altında düzenleniyor.

Daha sağlıklı nesiller yetişmesine yönelik olarak yürütülen ve çocukları spora ve takımdaşlığa yöneltmeyi hedefleyen bu büyük futbol organizasyonuna şimdiye kadar aralarında Salih Uçan, Aydın Yılmaz, Recep Niyaz, Necip Uysal gibi günümüzün birçok başarılı futbolcularının da bulunduğu yaklaşık 1 milyon çocuk katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Londra Danone Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title