Haberler

Danıştaya Saldırı Davasına Devam Edildi

Danıştay 2. Daire Üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesine Yönelik Saldırılarla İlgili 7'si Tutuklu 9 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi.

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi ve avukatları, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatları, Cumhuriyet gazetesinin avukatı ile Danıştay Bakanlığının avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, tanıklar Abdurrahim Yıldırım, Burhan Gür ve Turgay Özdoğan'ın ifadelerinin geldiğini söyledi.

Sanıklar İsmail Sağır ve Tekin Irşi, daha önce kendilerine verilen avukatların davaya bakmaktan vazgeçtiğini belirterek, yeni avukat tayin edilmesini talep ettiler.

Sanıklar Alparslan Arslan, Aykut Metin Şükre, Ayhan Parlak ve Osman Yıldırım'ın avukatları, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunmayacaklarını belirterek, dava dosyasındaki eksiklerin giderilmesini istediler.Sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener de soruşturmanın genişletilmesini

isteyerek, Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların nasıl ve nereden elde edildiğinin araştırılmasını talep etti. Esen'in uzun zamandır tutuklu olduğunu belirten Ener, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Alparslan Arslan dışındaki sanıklar uzun zamandır tutuklu olduklarını belirterek, tahliye talebinde bulundular.Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanıklar İsmail Sağır ve Tekin

Irşi'ye avukat tayin edilmesi için Ankara Baro Başkanlığına yazı yazılmasına, sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener ve Danıştay Başkanlığının avukatı Canan Sibel Özkan'ın, soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Karadeniz ayrıca duruşma arasında soruşturmanın genişletilmesi yönünde başka bir talep olmaması halinde, dava dosyasının, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için Cumhuriyet Başsavcılığına verilmesi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamının kararlaştırıldığını belirterek, duruşmanın ertelendiğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title