Haberler

Danıştay İzmir Limanı'nın Özelleştirilmesini Durdurdu

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun İzmir Limanı'nın Özelleştirilmesi İhalesi ve İhaleyi Sonuçlandıran Özelleştirme Yüksek Kurulu (Öyk) Kararının Yürütmesini Durdurduğu Bildirildi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi ve ihaleyi sonuçlandıran Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesini durdurduğu bildirildi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'ne ait İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi için yapılan ihale ve ihaleyi sonuçlandıran ÖYK kararının yürütmesini durdurdu.

Liman-İş Sendikası ve Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi Vakfı, İzmir Limanının 49 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla 3 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ihale ve söz konusu ihalenin onaylanmasına ilişkin 3 Temmuz 2007 tarihli ÖYK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da iki ayrı dava açmıştı. Danıştay 13. Dairesi, iki ayrı davada da söz konusu ihale ve ÖYK karının yürütmesinin durdurulması istemlerini reddetmişti.

Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi Vakfı, Dairenin bu kararına itirazı üzerine dosyaları görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazları kabul etti ve dava konusu işlemlerin yürütmesini durdurdu.

(CY-CY-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title