Haberler

Danıştay'dan Ankara Tarihi Kent Merkeziyle İlgili Karar

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Sit Alanı Olarak İlan Edilen Ankara Tarihi Kent Merkezinin 'Yenileme Alanı' Olarak Tespitine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının Yürütmesinin Durdurulması İsteminin Reddine Yapılan İtirazı Kabul Etti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, sit alanı olarak ilan edilen Ankara Tarihi Kent Merkezinin ''yenileme alanı'' olarak tespitine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine yapılan itirazı kabul etti.

Ankara Tarihi Kent Merkezi kapsamında yer alan Ulus, Hacıbayram Camii ve Civarı, Bentderesi İle Ankara Kalesi ve Civarını kapsayan alanın ''Yenileme Alanı'' olarak tespit edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile ''yenileme alanı'' olarak tespit edilen bölge içerisinde bulunan taşınmazların kamulaştırılmasında ''acele kamulaştırmanın'' uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve bu karar uyarınca acele kamulaştırma yapılmasına dair Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açılmıştı.

Danıştay 6. Dairesi, söz konusu işlemlerin yürütmesinin durdurulması istemini reddetmişti.

Davacılar bu karara itiraz edince dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna geldi.

Bakanlar Kurulunun ''yenileme alanı'' kararına yönelik itirazı kabul eden Kurul, bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra Danıştay 6. Dairesi'nce yeniden bir karar verilmesini istedi.

Kurul, söz konusu bölgenin ''acele kamulaştırılmasına'' ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ile acele kamulaştırmanın yapılmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni kararına yönelik itirazları da kabul etti ve söz konusu işlemlerin yürütmesini durdurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title