Haberler

Danıştay'da Bugünkü Turlardan da Sonuç Yok

Sumru Çörtoğlu'nun Yaş Haddinden Emekli Olmasıyla Boşalan Danıştay Başkanlığı İçin Bugün Yapılan Seçim Turlarından da Sonuç Alınamadı.

Sumru Çörtoğlu'nun yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için bugün yapılan seçim turlarından da sonuç alınamadı.

Danıştay toplantı salonundaki başkanlık seçimi için bugün de 24 oylamadan oluşan 6 tur yapıldı.

Seçimde; başkanlık için, Danıştay 1. Daire Başkanı Yılmaz Çimen, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç ve 7. Daire Başkanı Turgut Candan yarıştı.

Candan, bugün yapılan 3. tur oylamanın ardından adaylıktan çekildi.

Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, bugün yapılan turların beşinde 44 oya ulaştı.

Adaylardan hiçbiri Danıştay Genel Kurulu'nun salt çoğunluğu olan 48 oya ulaşamadığı için oylamalardan sonuç alınamadı. Seçime, yarın devam edilecek.

Danıştay Kanunu'na göre başkan seçilebilmek için Danıştay'ın 95 üyesinin salt çoğunluğu olan 48 üyenin oyunu almak gerekiyor. Seçim turlar halinde yapılıyor. Turun ilk üç oylamasında sonuç alınamaması üzerine üçüncü oylamada en çok oyu alan iki aday dördüncü oylamada yarışıyor. Bu oylamada da adaylardan birinin seçilebilmek için gerekli oyu alamaması durumunda turlar tüm adayların katılımıyla tekrarlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title