Haberler

Danıştay, Çelik'in Müsteşarı ve Genel Müdürü'nü Koruma Kararını Kaldırdı

Danıştay 1. Daire, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, Yönetmeliğe Aykırı Olarak Anadolu Liselerine Sınavsız Öğretmen Ataması Yapan Müsteşar Necat Birinci ve Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'ya İlişkin "Soruşturma İzni Vermeme" Yönündeki Kararını Kaldırdı.

Danıştay, Anadolu liselerine sınavsız öğretmen atanması işlemi nedeniyle Müsteşar Necat Birinci ile Personel Genel Müdürü Remzi Kaya hakkında soruşturma izni vermeyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kararını kaldırdı. Daire, iki bürokratın yargılanmaları için dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Eğitimdeki çalışmalarından çok davalarıyla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına son olarak Danıştay'dan üzücü bir karar çıktı. Danıştay 1. Daire, Anadolu liselerine öğretmen seçimini Bakanlığın 23 Ağustos 2005 tarihli genelgesiyle dayalı olarak sınavsız gerçekleştirmeleri nedeniyle MEB Müsteşarı Necat Birinci ile Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın yargılanması yolunu açan bir karar aldı.

ÇELİK'İN KARARINI KALDIRDI

Bakanlığın söz konusu genelgeye dayalı olarak Anadolu liselerine toplam 7 bin 533 öğretmen atamasının ardından genelgenin yönetmeliğe aykırı olduğu iddiasıyla açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına karşın yapılan işlemlerin geri alınmaması nedeniyle Müsteşar Birinci ve Genel Müdür Kaya hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Bakan Çelik, Eğitim-Sen'in Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusuna, "Memurların ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun"un kendisine tanıdığı yetki kapsamında olumsuz yanıt vererek, bürokratlarının soruşturmasına izin vermedi. Sendika, Çelik'in "soruşturma izni vermeme" kararına karşı da Danıştay 1. Dairesi'nde dava açtı.

Konuyu görüşen Danıştay 1. Daire, Anadolu liselerine sınavsız olarak öğretmen atanmasına ilişkin işlemlerden kaynaklı Müsteşar Birinci ve Kaya'ya isnat edilen "görevi kötüye kullanma" eylemine uygun soruşturma yapılmasını istedi. Birinci ve Kaya hakkında hazırlık soruşturması yapılması gerektiğine karar veren Daire, Bakan Çelik'in "soruşturma izni vermeme' kararını da kaldırdı. Daire'nin kararı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title