Haberler

Danışman Öğretmenlere Eğitimi Semineri Verildi

Güncelleme:

Diyarbakır'da aday öğretmen yetiştirme süreci danışman öğretmen eğitimi semineri yapıldı.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni atanan öğretmenlere altı aylık bir stajyerlik uygulaması başlatıldı. Bu uygulama dolayısıyla yeni atanan öğretmenlere danışmanlık yapacak olan öğretmenlere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde iki farklı yerde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin ve öğretmenler katıldı.

Bilgili: "öğretmenlik, okulda, sınıfta öğrenilir"

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ilk toplantıda açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, "Bu yıl Bakanlığımız yeni atanan öğretmenlere altı aylık bir stajyerlik uygulaması başlattı. İlimizde tecrübeli öğretmenlerimizin danışmanlığında bu faaliyeti sürdüreceğiz. Öğretmenlik, mesleklerin en eskisi ve en kutsalıdır. Sağlıklı, huzurlu, başarılı bireyler yetiştirmek istiyorsak öğretmenlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeli ve karşılığında en iyi verimi almalıyız. Gençlerimizi milli ve manevi değerlere bağlı yetiştirmek istiyorsak öğretmenlerimizi milli değerleri özümsemiş sizin gibi kıymetli öğretmenlerimizi örnek alarak mesleğe hazırlamalıyız. Öğretmenlik, okulda, sınıfta öğrenilir. Yıllar geçtikçe de tecrübe kazanılır. Diğer bir ifadeyle sahada öğrencilerle hemhal olarak bu meslekte mesafe kat edilir. Sizler bu sahanın kaptanlarısınız. Yeni atanan öğretmenlere öğretmenliğin ders anlatmaktan öte bir cana dokunmanın, öğrencilere yol gösterip şahsiyet kazanmalarında en önemli unsur olduklarının bilincini aşılamamız gerekir. Bakanlığımız sizler aracılığıyla yeni öğretmenlerimize, ülkemizin onlara değer verdiği onların mükemmel olmalarını istediği mesajını veriyor. Gençlerimizin kurtuluşunu, gelişimini neslimizin devamını kendine dava edinmiş bir eğitim kadrosunu hep beraber oluşturacağız. Yapacağımız faaliyetleri bu anlayışla sürdüreceğiz. Her işin bir külfeti vardır. Eğitimin külfetinden kaçınan cehaletin zilletine mahkum olur. Sizlerle bu meşakkatli süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından danışman öğretmenler ile birebir de görüşen Müsteşar Yardımcısı Bilgili, öğretmenlerin sorun ve çözüm önerilerini dinleyerek bir süre sohbet etti.

Hurata: "6 Aylık süreç ciddi farkındalık yaratacaktır"

Buradaki toplantının ardından Kayapınar Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne geçilerek burada da eğitim gören danışman öğretmenlerle bir araya gelindi. Buradaki toplantının ardından çalışmaları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ise, "Danışman öğretmen uygulamasıyla aday öğretmenlerimizin uzun yıllar alacak deneyim kazanma süreci, en iyi yetişmiş insan kaynağımızla en aza indirilmiş olacaktır. 6 ay devam edecek yetiştirme programıyla aday öğretmenlerimiz verimli ve sağlıklı bir eğitim sürecinden geçecektir. Böylece kurumlarımız, öğrencilerimizin olduğu kadar öğretmenlerimizin de kendilerini yetiştirdiği ve geliştirdiği kurumlar haline gelecektir. Bu süreç, asıl gayemiz öğrencilerimizin eğitimine ivme kazandırarak eğitimde yeni bir çığır açacaktır. Ders planlama, hazırlık, ders izleme, okul içi gözlemler (kurul ve komisyonları izleme, birim ve bölümleri izleme, farklı branşlardaki öğretmenlerin derslerini izleme, farklı okul türlerinde eğitim ve öğretimi izleme, toplantılar, saha çalışmaları, anma, kutlama, sosyal etkinlikler, dönem sonu iş ve işlemleri, nöbet vs.) gibi sınıf ve okul içi faaliyetlerden, şehir kimliğini tanıma, kurumsal işleyiş, yanı başımızdaki okul, tecrübeyle buluşma, gönüllülük ve girişimcilik çalışmaları, mesleki gelişim ve kariyer, kitap okuma ve film izleme gibi pek çok faaliyetlerin yer aldığı okul dışı faaliyetler, öğretim yöntem teknik ve stratejileri ile ölçme değerlendirme gibi konuların da yer aldığı 6 aylık hizmet içi eğitim faaliyetleri aday öğretmen yetiştirme sürecinde ciddi bir farkındalık ortaya koyacaktır. İnanıyorum ki bu süreç, gönüllü olarak önemli sorumluluk üstlenecek danışman öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimizle koordineli çalışmamızla mutlaka başarıya ulaşacaktır" dedi.

Eğitimleri gerçekleşen danışman öğretmenler, Diyarbakır'daki 684 aday öğretmene kendi branşlarında birebir danışmanlık yaparak 6 aylık adaylık sürecini tamamlamış olacaklar.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title