Haberler

Danimarkalı Turistler Kandil Dolayısıyla Pilav Dağıttı

Alanya'ya Tatile Gelen 8 Kişilik Danimarkalı Grup, Mevlit Kandili Nedeniyle Emine Özmüftüoğlu Camii'nde Gerçekleştirilen Pilav Gününe Katılarak, Cemaate Pilav Dağıttı.

Alanya'ya tatile gelen 8 kişilik Danimarkalı grup, Mevlit Kandili nedeniyle Emine Özmüftüoğlu Camii'nde gerçekleştirilen pilav gününe katılarak, cemaate pilav dağıttı.

Danimarka'dan 4 gün önce Alanya'ya gelen ve İslam dinini öğrenmek isteyen 8 kişilik turist grubu, Mevlit Kandili'nin kutlandığını öğrenince Emine Özmüftüoğlu Camii'ne geldi. İslam dinini merak ettiklerini ve uzun süredir araştırdıklarını söyleyen turistler, cami avlusunda gerçekleştirilen pilav gününe katıldı. Burada cemaate pilav dağıtan Danimarkalı turistlere, Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar da eşlik etti.

Turistlerden bazıları kepçe ile pilav dağıtırken, bir kısmı ise çatal ve kaşık verdi. İlçe Müftüsü Başpınar, Antalya'nın dünya şehri olduğuna dikkat çekerek, "Bizler burada İslam'ın elçileri gibiyiz. Yaşantımızla, hareketlerimizle yabancılara dinimizin güzelliklerini göstermiş oluyoruz. Sorumluluğumuz büyük, bu nedenle bu tür organizasyonlara ilgi gösteren turistlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya, dinimizi anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Tüm Müslümanların Mevlit Kandili'ni kutlayan Danimarkalı turistler, dinlerin kardeşliği emrettiğine dikkat çekerek, böyle önemli bir kutlamaya iştirak ettikleri için mutlu olduklarını söylediler.

(RY-AT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title