Haberler

Danimarka Dışişleri Bakanı Sovndal, İslahiye'de

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Suriye'deki iç savaşın son bulması için siyasi çözüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Suriye'deki iç savaşın son bulması için siyasi çözüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İslahiye Konaklama Tesisi'ni ziyaret eden Sonvdal, Türkiye'de geçici koruma sağlanan Suriyeli sığınmacılarla görüştü. Sosyal tesisleri gezerek, çadır kenti inceleyen Sonvdal, Suriyeli iki ailenin çadırına konuk oldu. Sığınmacıların taleplerini dinleyen Villy Sonvdal, konaklama tesisindeki temsilcilerle bir araya geldi. Temsilcilerle sohbet eden Sovndal, "Lübnan, Ürdün ve Irak'ta olduğu gibi Türkiye'deki mültecilere de yardım etmek istiyoruz. Bu yük hakikaten Türkiye üzerinde de çok fazla" dedi.

Suriye'deki iç savaşa müdahale edilmesine ilişkin konuşan Danimarka Dışişleri Bakanı Sovndal, "Aslında gerekli olan şey siyasi çözüm. Dışarıdan bir müdahale olması aslında siyasi çözüme bağlı. Ne yapılması gerektiği konusunda ortak bir hüküm yok. Müdahale etmek Birleşmiş Milletler içinde zor bir durum. Siyasi çözüm anlamında, insani yardım konusunda belki baskı yapabiliriz" dedi.

Sovndal, ziyaret sonunda gazetecilere yaptığı açıklama şunları söyledi:

"Mültecilere yardımlarından dolayı Türkiye'ye minnettarız. Bu tabi ki korkunç bir durum. Mülteciler gibi biz de bu durumda olsaydık biz de belki bu şekilde hissedebilirdik. Bu insanları kabul edip, bu şekilde burada yaşamalarına müsaade etmek tabii ki hoş bir durum Türkiye için. Atılması gereken adımlar var tabii ki. Suriye'nin bütün kısımlarına öncelikle insani yardımın sağlanması gerek. Onlara su, yiyecek, tıbbi yardım yapmamız gerekiyor. En önemli çözüm merkezi siyasi çözüm bu konuda. Bu konuyla ilgili farklı kısımlarla masa başına oturup bu konuyla ilgili bir çözüm üretmelerini isteyeceğiz."

Kaymakam Ünal Çakıcı, İlçe Belediye Başkanı Malike Uludağ ve AFAD İl Müdürü Sinan Atakan'dan çadır kentle ilgili sunum eşliğinde bilgiler Sonvdal, Altınözü ilçesindeki Danimarka Mülteci Konseyi binasının açılışını yapmak ve sığınmacılarla oynanacak futbol müsabakasını izlemek için Hatay'a hareket etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title