Haberler

Danimarka'da Olaylar Barışçıl Gösterilere Dönüştü

Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da Geçtiğimiz Perşembe Sabahı Polisin İşgal Edilen Binaya Operasyon Düzenlemesi ile Başlayan Olaylar, Üçüncü Gününde Barışçıl Gösterilerle Sürdü.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da geçtiğimiz perşembe sabahı polisin işgal edilen binaya operasyon düzenlemesi ile başlayan olaylar, üçüncü gününde barışçıl gösterilerle sürdü.

Dün akşam saatlerine doğru Kopenhag Belediye meydanına doğru yürüyüşe geçen 'Otonom gençler' burada, kentin diğer bölgelerinde gelen göstericilerle birleşti. Sayıları 10 bini aşan göstericiler arasında çocuklu ailelerin çokluğu dikkat çekti. Politikacıların ve sanatçıların destek verdiği gösteri, belediye meydanında yapılan konuşmalar tanınmış sanatçıların müzikleriyle son buldu. Gösteri sırasında, polis helikopterleri havadan kontrol uçuşları yaparken, karada da çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Konuşmalarda, gençlerden sokakları ateşe vermemeleri buna karşılık da siyasilerden gençlere en kısa zamanda bir kültür binası tahsis etmesi istendi.

3 Saat süren gösterinin ardından tekrar yürüyüşe geçen otonom gençlerin sayıları 20 bine ulaştı. Norrebo parkında son bulan yürüyüşün ardından yorgun oldukları görülen gençlerin büyük bir kısmı evlerinin yolunu tuttu. Şehirde polise direnmeye kararlı olanların bazı araçları ateşe verme girişimleri ise bölge halkının yangın söndürücü tüplerle araçlara anında müdahalesi ile önlendi. İki gün cehennemi yaşayan kent halkı gündüz saatlerinde sokaklarda yakılabilecek ne varsa ortadan kaldırarak, polise yardımcı oldu. Dükkanlar vitrinlerini tahtalarla kapattı.

Polis, sokaklardaki bazı gençleri ve turistleri göz altına aldı, bazılarını da üst araması yaparak serbest bıraktı. Polisin göz altına almak istediği bir genç kız, “Beni neden durdurduklarını bilmiyorum sadece bakıyordum. Adımı ve kimlik bilgilerimi aldılar. Yaptıkları beni rencide ettiö dedi. Olaylar ilk iki gündeki kadar büyük olmadı ancak bazı yetkililer bunun gençlerin polisin geri çekilmesi için bir taktiği olduğunu öne sürdü. Gençler olayların biraz yatışmasının ardından eylemlerin devam edeceğini ancak yer ve zaman söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title