Haberler

Danimarka'da Irkçılar Yine Sahnede

Danimarka'da Irkçıların Müslümanlara Yönelik Sözlü, Yazılı ve Fiziksel Saldırılarının Sonu Gelmiyor. Geçtiğimiz Haftalarda, Brondby Şehrindeki Ülkenin İlk ve Tek Müslüman Mezarlığına Girerek, Mezarların Üzerine Domuz Kafaları Bırakan ve Mezarların Yerlerini Belirleyen Çubuklarla Gamalı Haç Çizerek "Evinize Gidin Domuzlar" Yazan Irkçılar Bu Kez, Cami Yapılması Planlanan Arazinin Üzerine Büyük Bi...

Danimarka'da ırkçıların Müslümanlara yönelik sözlü, yazılı ve fiziksel saldırılarının sonu gelmiyor. Geçtiğimiz haftalarda, Brondby şehrindeki ülkenin ilk ve tek Müslüman mezarlığına girerek, mezarların üzerine domuz kafaları bırakan ve mezarların yerlerini belirleyen çubuklarla gamalı haç çizerek "Evinize gidin domuzlar" yazan ırkçılar bu kez, cami yapılması planlanan arazinin üzerine büyük bir torba dolusu domuz kanı döktü.

Kopenhag'ın Amager semtinde Njalsgade caddesinde, üzerine büyük bir bir cami ve İslam kültür merkezi inşa edilmesi planlanan araziye giren şahıslar arazinin üzerine domuz kanı döküşlerini videoya kaydederek, keseti Ritzaus haber ajansına gönderdi. Video kayıtlarında görüntünün üzerine İngilizce grafikle, "Avrupa şehirlerinde cami inşaatına hayır" yazısının yer aldığı bildirildi.

Müslümanların domuza karşı olduğunu bilen ırkçıların bu girişiminin ülkede yaşayan Müslümanları bir kez daha rahatsız etmesi yetkilileri de endişelendirmeye başladı. Müslümanların gelişen olaylar karşısında ayaklanmasından endişe eden kilise bakanı Bertel Haarder, polisin bir an önce, mezarlığı ve cami arazisine saldırıda bulunan kişileri bulmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title