Haberler

Dan "Yarını Kodlayanlar" Projesi

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat iş birliğiyle hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında, Şanlıurfa'da yaşları 7-14 arasında değişen toplam 125 Türk ve Suriyeli çocuğun katılımıyla tam gün süren bir hackathon (kod yazılım yarışması) düzenlendi.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat iş birliğiyle hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında, Şanlıurfa'da yaşları 7-14 arasında değişen toplam 125 Türk ve Suriyeli çocuğun katılımıyla tam gün süren bir hackathon (kod yazılım yarışması) düzenlendi.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye Vodafone Vakfı, geçen yıl Habitat iş birliğiyle başlattığı ve şubat itibarıyla Suriyeli çocukları da dahil ettiği "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında, Şanlıurfa'da yaşları 7-14 arasında değişen toplam 125 Türk ve Suriyeli çocuğun birlikte katılımıyla tam gün süren bir hackathon (kod yazılım yarışması) düzenledi.

Vodafone Grup Vakfı Direktörü Andrew Dunnett, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır'ın da katıldığı hackathon'da çocuklar takımlara ayrılarak robot ve mobil uygulama eğitimleri alırken, mBot Futbol Müsabakası ve Çizgi İzleyen Robot gibi etkinliklerle de vakit geçirdi. Suriyeli ve Türk çocuklar, kendilerine verilen konuyla ilgili olarak sınırlı bir zamanda yeni bir ürün ortaya çıkarmaya çalıştı.

-"Eğitimde fırsat eşitliği sunmak için çalışıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Grup Vakfı Direktörü Andrew Dunnett, Vodafone Grup Vakfı'nın dünya genelinde 27 ülkede yer aldığını ve sosyal projeler için yılda 45 milyon sterlin yatırım yaptıklarını belirtti.

Vodafone Vakfı olarak, "Connecting For Good" yaklaşımları doğrultusunda daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojilerinin gücüyle sürdürülebilir sosyal programlar geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Dunnett, bu kapsamda, eğitimde fırsat eşitliği sunan projeler hayata geçirdiklerini bildirdi.

Dunnett, Türkiye Vodafone Vakfı'nın "Yarını Kodlayanlar" projesini de dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi bakımından önemli bir girişim olarak değerlendirdiklerini ve desteklediklerini aktardı.

Araştırmalara göre, 2025 yılına gelindiğinde, teknolojiyle bağlantılı mesleklerin yüzde 20 artacağını anlatan Dunnett, özellikle kodlama uzmanları için iş olanaklarının genişleyeceğini vurguladı.

Dunnett, "Yarını Kodlayanlar" projesinin bu anlamda da hem Türk hem de Suriyeli çocuklar için daha iyi bir geleceğin kapılarını araladığını belirtti.

Gelişmekte olan ülkelerde 2,5 milyar insanın internete erişimi olduğunu ve bu sayının sürekli arttığını vurgulayan Dunnett, şöyle devam etti:

"Bağlanabilirlik, daha yüksek kaliteyi daha az maliyetle sunmayı mümkün kılarak herkes için eğitimin demokratikleşmesini ve eğitimde fırsat eşitliği sunulmasını sağlıyor. Bağlanabilirlik sayesinde mülteci kamplarından Afrika'nın okul bulunmayan ücra köşelerine kadar her yerde çocuklara daha iyi bir gelecek fırsatı sunulabiliyor. 'Connected Education' raporuna göre, dijital eğitim hizmetlerinin Vodafone'un faaliyet gösterdiği ülke ve pazarlarda yaygınlaşması ile 2025 yılına kadar 85 milyonu aşkın insana erişmek ve yılda 7,3 milyar dolarlık ekonomik fayda sağlamak mümkün olacak."

-"Çocuklarımız için umut ışığı olmak istiyoruz"

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel de son dönemde yaptıkları sosyal yatırımların önemli bir odağını çocuklara yönelik olarak başlattıkları kodlama eğitimlerinin oluşturduğunu belirtti.

Sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda teknoloji üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefledikleri "Yarını Kodlayanlar" projesiyle bir yılda önemli yol kat ettiklerini ifade eden Süel, Vodafone'un yayınladığı "Connected Education" raporunda yer alan projelerinin tüm dünyaya örnek gösterilerek kendileri için gurur kaynağı olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar 11 ilde yaklaşık 4 bin çocuğa kodlama öğrettiklerini ve hedefledikleri 2017-18 mali yılı sonuna kadar toplam 30 ilde 10 bin çocuğa ulaşmak olduğunu aktaran Süel, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 3,5 milyonluk Suriyeli nüfusun yarısından fazlasını çocukların oluşturduğunu aktardı.

Süel, savaş yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve maddi manevi çok büyük zarar gören bu çocuklardan "kayıp nesiller" olarak bahsedildiğini dile getirdi. Suriyeli çocuklarla ilgili en büyük sorunun eğitim olduğunu anlatan Süel, kamp dışında yaşayan nüfusun sadece yüzde 26'sının eğitim aldığını kaydetti. Süel, Türkiye Vodafone Vakfı olarak, "Yarını Kodlayanlar" projesiyle Suriyeli çocukların hayatında bir umut ışığı olmak, onların geleceğini aydınlatacak bir adım atmak istediklerini vurguladı.

Bu çocuklara geçici bir yardım eli uzatmadıklarını uzun vadede sosyal hayata entegre olmalarını ve geleceğe umutla bakmalarını arzu ettiklerini belirten Süel, "Bugüne kadar Şanlıurfa'da ve İstanbul'da toplam 680'e yakın Suriyeli çocuğumuza ulaştık. Suriyeli çocuklarımıza da kodlama eğitimleri vererek destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da "Habitat Derneği olarak, 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'nin bilişim odaklı dönüşümünü çocuklar ile gerçekleştirmek için Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte 'Yarını Kodlayanlar' projesi ile eğitimler vermeye devam ediyoruz. Çocukların erken yaşta kodlama becerilerinin geliştirilmesi ve bakış açılarının bu yönde oluşması için çalışıyoruz." dedi.

-Hackathon'larla 700'ü aşkın çocuğa ulaşıldı

Şanlıurfa'daki hackathon'a 80 Suriyeli, 45 Türk olmak üzere toplam 125 çocuk katıldı. Böylece, Ağustos 2016'dan bu yana "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında düzenlenen, Türkiye'nin en kapsamlı çocuk hackathon'larına katılan çocuk sayısı 700'ü aştı.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title