Haberler

Damla Projesi Gönüllüleri Ardahan'da

Damla Projesi Gönüllüleri Ardahan'da Damla Projesi gönüllüleri Kaşar peyniri yapımını izleyerek bal sağımı yaptılarARDAHAN - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında, üç'ü yabancı uyruklu Ardahan'a gelen 20 genç Ardahan'da çeşitli etkinlikler yaptı.

Damla Projesi Gönüllüleri Ardahan'da

Damla Projesi gönüllüleri Kaşar peyniri yapımını izleyerek bal sağımı yaptılar

ARDAHAN - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında, üç'ü yabancı uyruklu Ardahan'a gelen 20 genç Ardahan'da çeşitli etkinlikler yaptı.

Ardahan'da toplanan grup, yapılan toplantının ardından Hacıali köyüne gitti. Gönüllü gençler, köy okulunda çocuklarla çeşitli aktiviteler yaparak köy okul duvarında boyama etkinliği yaptı. Köy ziyaretinde yaşlıları da ziyaret eden gönüllüler daha sonra Ardahan merkez Halilefendi mahallesinde bulunan Şehitlik Anıtı'na geldi. Burada şehit mezarlarının bakımını yapan gençler, dua etti.

Huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde yaşlıları ziyaret eden gençler burada bulunanlarla aktiviteler yaptıktan sonra sanayi bölgesinde bulunan kaşar fabrikasını ziyaret ettiler. Burada kaşar yapımını izleyen gençler daha sonra da Ardahan merkeze bağlı Tepeler köyünde arıcılık yapan arıcı Sedat Dündar tarafından yapılan bal sağımını izlediler.

Ardahan Gençlik Merkezi Müdürü Ferman Güler İHA muhabirine yaptığı açıklamada proje kapsamında çok yararlı etkinliklere imza atıldığını söyledi. Güler, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Damla projesi kapsamında bugün Meşedibi köyündeyiz. 20 tane Damla gönüllüsü kızımızı, Üniversiteli arkadaşımızı köy çocuklarıyla buluşturduk. Damla projesinin içeriğini anlatarak çocuklarla oyunlar oynuyorlar ve onların gelecekte alacakları hedefleri anlatıyorlar." Dedi.

Ardahan Damla Projesi Ekibi Koordinatörü Cahide Dikenli, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Biz Gençlik ve spor Bakanlı kapsamında Damla projesi olarak geldik buraya. 20 katılımcı arkadaş ile buradayız. Bu arkadaşlar uluslararası ve Türk arkadaşlardan oluşuyor ve Üniversite bünyesinden oluşan arkadaşlar genellikle. Ardahan'da etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Etkinlikler genel olarak, köy okulu ziyaretleri, huzur evi ziyaretleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon ziyaretleri ve hastane ziyaretleri gibi ziyaretler yapıyoruz. Köy okullarında ve köy ziyaretlerinde çocuklarla bir çok aktivite yapıyoruz. Aynı zamanda aile ziyaretleri de yapıyoruz. Ardahanlılar bizi çok güzel karşıladılar, misafirperverler ve Ardahan halkı çok samimi. 2 gündür buradayız ve çok güzel dakikalar gerçekleştirdik, arkadaşlarda burada çok mutlu. Şu an arkadaşlar mandıra ziyaretinde, burada kaşarın yapım aşamasını öğreniyor. Aynı zamanda biz Ardahan ilini de yöresel olarak tanımak istiyoruz. Aynı zamanda tarihi ve kültürel mekan ziyaretleri de yapıyoruz bu proje kapsamında. " Şeklinde konuştu.

Damla projesine katıldığı için çok mutlu olduğunu ve bu proje sayesinde arkadaşlık, paylaşmak ve merhameti öğrendiğini söyleyen Mısırlı Muna Lugman ise, "İstanbul Mısır gönüllüsüyüm Tarih bölümünden mezun oldum. Bu hafta Ardahan'a geldik ve Hacıali köyünü ziyaret ettik. Çocuklarla oyun oynadık, yaşlılarla muhabbet ettik konuştuk, çok güzel vakit geçirdik. Sonra Şehitliği ziyaret ettik. Damla'dan çok şey öğrendim, arkadaşlık, paylaşmak ve merhamet. Damla'ya katıldığım için çok mutluyum. Şu anda da bal sağımının nasıl olduğunu izlemeye geldik." İfadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ardahan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title