Haberler

Damızlık Koçlar Büyükşehir Belediyesi'nden

Damızlık koçlar Büyükşehir Belediyesi'ndenTEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Koyunculuğu Geliştirme Projesi' kapsamında koyun ve keçi yetiştiricilerine 300 baş damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Damızlık koçlar Büyükşehir Belediyesi'nden

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Koyunculuğu Geliştirme Projesi' kapsamında koyun ve keçi yetiştiricilerine 300 baş damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Damızlık Koç Dağıtım Programı, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı'nda gerçekleşti. Dağıtım programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Tekirdağ Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemalettin Toluca katıldı.

"Üreticilerimizin gelirinin atmasına da katkı sunacağız"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Tekirdağ Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken dağıtılan damızlıklar ile üreticilerin gelirlerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Toluca, "Tekirdağ Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapmış olduğu koç projesinin bu yıl ikincisi yapılıyor. Bu konuda bize destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza sizin huzurunuzda üreticilerim adına teşekkür ediyorum. Projenin ikinci döneminde 300 baş koçumuzu sizlerin huzurunuzda bugün dağıtacağız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ikinci yılında bunu kan değişimi olsun diye yapıyoruz. Üreticilerimizin geliri artsın diye, üreticilerimizin ırklarını değiştirmek adına yapıyoruz. Tabi ki bu meşakkatli bir süreç. En büyük sıkıntımız da, koç ve teke sıkıntısı. Bu projenin gelecek yıl da devam etmesini Büyükşehir Belediye Başkanımdan talep ediyorum" dedi.

"Hayvancılığa çok yönlü olarak hizmet etmeye çalışıyoruz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, ülke genelinde artan et fiyatlarına dikkat çekti. Aslan, "Et fiyatları, ulusal çapta yayın yapan tüm yayın organlarının ilk gündem maddelerini oluşturduğu bugünlerde yeni kurulmuş, üç yıllık bir büyükşehir belediyesi olarak iki yıldır uygulamaya koyduğumuz bir projenin ikinci dilimini uyguluyoruz. Şu anda projemizin adı 'Koyunculuğu Geliştirme Projesi Kapsamında Damızlık Koç Dağıtımı'. Bizim bunu iliğine, kemiğine kadar hissederek ve özellikle bizim proje ortağımız olan ilimizin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği'nin de severek isteyerek kabul ettiği bu proje gerçekten ihtiyaç duyduğumuz bir projeydi. Biliyorsunuz biz hayvancılık sektörüne birden çok cepheden hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz buna hem insanımızın doğru düzgün beslenmesi adına hem de kırsalda yaşayan bu işlerle uğraşan çiftçilerimizin gelir düzeylerini bir nebzecikte olsun arttırabilmek adına bu projeyi hazırladık" ifadelerini kulandı.

Törende son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sözlerine 'Zeytin Dalı' harekatında şehit olan askerleri anarak başladı. Albayrak, "Hudutlarımız bekleyen kahraman Mehmetçiklerimizin büyük operasyonu başladı gururla, heyecanla izliyoruz ve bütün dualarımız onlarla. İnanıyoruz ki bugüne kadar kahraman ordumuzun her aşamada yapmış olduğu kahramanlıklar burada da kendini ortaya koymaya başlamıştır ve devam edecektir. İnşallah bütün askerlerimiz burnu kanamadan dönecektir" diye konuştu.

"Tarım ve hayvancılık alanında önemli projelere imza attık"

Başkan Albayrak, Belediye olarak Tekirdağ'daki çiftçi ve hayvan üreticilerine verdikleri desteğe vurgu yaptığı konuşmasında bu alanda yürütülen çalışmaları aktardı. Albayrak, "Bugüne kadar Tarımsal Daire Başkanlığı birçok projeye imza attı. Örneğin, bir mandacılık projesi var. Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyonu Başkanımız da burada. Saray'da 350 tane manda vardı. Tekirdağ ilinin genelinde bir proje başlattık. 168 tane gebe mandayı büyükşehir belediyesi olarak hibe aldık. Bugün Saray'da bin 534 tane manda var. Üreticiler 900 mandadan sonra teşvik de alıyor. Bunlar onu da almaya başladılar. İkincisi hiçbir büyükşehrin yapmadığı bir mera iyileştirme projemiz var. Bugüne kadar 95 bin 650 dönüm merayı 2 milyon 389 bin kilogram 'yirmi yirmi sıfır' gübre atarak bire dört verim alarak iyileştirdik. Tekirdağ'ın tamamında 300 bin dönüm mera var. Biz bunun yüzde 30'unu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak iyileştirmiş durumdayız. Vatandaşlarımızın hepsine hayırlı olsun. Şimdi üçüncü projemiz 12 bin 500 dönüme hitap eden kaba yem bitki tohum projemizin içerisinde ama en önemli projelerimizden birisi 30 büyükşehir içerisinden yem fabrikası işleten tek büyükşehiriz. Birlik yem fabrikası olarak, bölgedeki yem fiyatlarını dengelemekte çok önemli katkılarımız oluyor. Şimdi bu damızlık koç dağıtım projesinde de 2 senemiz. Birinci sene 218 üreticiye koyun dağıttık. Bu sene de 201 üreticiye toplam 419 işletme sahibine koyun dağıtıyoruz. Geçen sene 300 koyun bu sene de 300 tane koyun dağıttık" dedi.

Damızlık Koç Dağıtım Programı yapılan konuşmaların ardından Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Başkan Kadir Albayrak'a plaket sunması ve koçların dağıtımı ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Süleymanpaşa Hacı Aslan Tekirdağ Yerel Haberler

title