Haberler

Damadın "Hakkımı Helal Etmiyorum" Dediği Cenazeyi, Nihat Hatipoğlu Yorumladı

Güncelleme:

Damadın, kayınpederinin cenazesinde "Hakkımı helal etmiyorum" demesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Nihat Hatipoğlu, "Bunları cenaze namazına gelmeden konuşmak lazım" dedi.

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında yayınlanan programında merak edilen konulara ışık tutmaya devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURAN OLAYA DEĞİNDİ

Ünlü ilahiyatçı, son olarak Muğla'nın Seydikemer ilçesinde kayınpederinin cenazesinde "Hakkımı helal etmiyorum" diyerek bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Muhlis Kocasarı'nın durumuna değindi.

"BUNLAR CENAZE NAMAZINA GELMEDEN KONUŞMAK LAZIM"

Helallik kavramının önemli olduğuna vurgu yapan Hatipoğlu, günlerce konuşulan olay için şu yorumu yaptı: "Ölmüş insan muhtaç insandır. Musallaya gelmiş isnan konusunda biraz daha titiz davranmamız gerekiyor. Sağlığında zararı olmuş olabilir. Bunları cenaze namazına gelmeden önce konuşmak lazım. Tabutla musalla taşına geldikten sonra bunları konuşmak hayat boyunca bir kavganın sebebi olabilir. Benim dediğim şu, ölüm olayı gerçekleşince haksızlığa uğrayanların haksızlıkları giderilmelidir."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Magazin

Nihat Hatipoğlu Seydikemer Türkiye Muğla Magazin Haberler

500

Yorumlar (51)

Adınızı Yazın:

hocam bırak bu magazin hocalığını da küçük kız ve erkek çocuklarına tecavüz ediliyor biraz onlar için bir şeyler söyle

22
6
yanıtYanıtla
enki:

niye ki madem açıkça helallik isteniyor o zaman herkes hakkı varsa da yoksa da belirtir, vermeye mecbur mu, önceden konuşmak lazım mış!! o zaman niye yapılıyor ki, kimseden akıl almaya ihtiyacımız yok. hak yemişse can yakmışsa tabii ki helal olmayacak. .

15
2
yanıtYanıtla
01:

hoca moca degıl bu saten

5
10
yanıtYanıtla
Muaz:

O zaman Hoca sormayacak imam ''Hakkınızı helal ediyormusunuz diye üç defa''. Yine kendine göre evirip çevirmişsin olayı ''yapıyorduuu. !! ediyorduuu. . !! diye. Bu hak ve helallik alma konusu oldukça titiz bir konudur. ! Bunu halk bilir Hoca bilmez mi bilir. Ama Ankırmen Hocalık böyle gerektiriyor. 1. derece akraba hakkını helal etmeyen ile helalleşir.

15
0
yanıtYanıtla
Hamza:

Hayır. İsterse helal etmeyebilir. Cenaze namazında da helal etmediği söylenebilir. Dinimizce bir sakıncası yoktur. İnsanları yanılmayalım.

15
0
yanıtYanıtla
imam olmaya gerek yok:

Bu tür konuları illaki konuşulmuş önceden ama gönlü razı olmadığı için zaten cenaze namazında helal etmediğini söylemiştir ki şahitli olsun. ve imam cenazeyi kaldırmadan öncece mevtanın 1. derece yakınını çağırır ve helal etmeyen kişiyle uzlaştırır taki razı gelene kadar musalla taşında cenaze bekler. bu arada nihat hocayı çok görmemek zaten onun şuan anlattığı islamı babam bana 5 yaşında öğretmişti sanırım bilgisini bu örnekten anlayabilirsiniz saygılar ;)

11
3
yanıtYanıtla
çarşı61:

öyle şey olmaz imam da sormasın ''Hakkınızı helal ediyormusunuz'' diye

11
0
yanıtYanıtla
damat:

Herkes atmış kafadan haber de tam değil ben gerçeği anlatayım. Olay şöyle Damat kayınpedere para veriyor ama paranın büyük kısmı satılan tarla parası karısnın hakkına düşen para miras aslında. Kayınpeder tüm parayı oğluna veriliyor. Oğlan 8 sene parayı geri Damada ödemiyor. Bu defa zeytinliğin tapusunu damada yapalım diyorlar ama oğlana yapıyorlar kayınpeder de öldü işte. Damat o 40 dönümü helal etmiyor. Şimdi Nihat hoca versin 40 dönüm tarlayı ya da doğru dürüst fetva versin

10
1
yanıtYanıtla
Battalgazi:

Siz siz olun kul hakkı yemeyin hem bu dünyada hemde ahirette rezil olursunuz.bunu Allah cc söylüyor.yani nihat hocaya gerek yok.çok cahil bir toplum olduk kuranda ve peygamberimizin hayatında bunlar okursanız yazıyor yeterki okuyun.

11
0
yanıtYanıtla
ismail:

din uzerinden dindarlarin hakini yiyenler

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title