Haberler

Dallah Albaraka ve Saudı Investment Bank Arasında Hisse Senedi Takası

Albaraka Türk Katılım Bankası'nın Bahreyn Merkezli Ana Ortağı Albaraka Banking Group'da Yüzde 23.11'lik Ortaklık Payına Sahip Olan Dallah Albaraka Holding Company ve Suudi Arabistan Merkezli Saudi Investment Bank Arasında Bir Mutabakat Zaptı İmzalandı.

Albaraka Türk Katılım Bankası'nın Bahreyn merkezli ana ortağı Albaraka Banking Group'da yüzde 23.11'lik ortaklık payına sahip olan Dallah Albaraka Holding Company ve Suudi Arabistan merkezli Saudi Investment Bank arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat metni çerçevesinde, Dallah Albaraka Holding Company'nin bankanın ana ortağı Albaraka Banking Group'daki hisselerinin yüzde 50'si Saudi Investment Bank'a devredilecek. Buna karşılık, Dallah Albaraka Holding Company de Saudi Investment Bank hisselerini edinecek.

Albaraka Türk Katılım Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, bankadaki ortaklık payı yüzde 54.06 olan Bahreyn merkezli ana ortağı Albaraka Banking Group'da yüzde 23.11'lik ortaklık payına sahip olan Dallah Albaraka Holding Company, Suudi Arabistan merkezli Saudi Investment Bank arasında bir mutabakat zaptı imzalandığını bildirdi. İmzalanan ön anlaşmaya göre, Dallah Albaraka Holding Company'in bankanın ana ortağı Albaraka Banking Group'daki hisselerinin yüzde 50'si Saudi Investment Bank'a devredilecek. Buna karşılık, Dallah Albaraka Holding Company de Saudi Investment Bank hisselerini edinecek. Bu karşılıklı hisse senedi takası, gerekli değerlendirme çalışmaları yapıldıktan sonra her iki şirketin genel kurulları tarafından onaylandıktan sonra gerçekleştirilecek. Anlaşmayı ayrıca Bahreyn ve Suudi Arabistan merkez bankalarının da onaylaması gerekecek.

Açıklamada, Albaraka Banking Group'un Saudi Investment Bank'ın Standart And Poors tarafından uzun vadeli notunun "A" olduğu ve ortakları arasındaki JP Morgan Chase&CO ve Japon Mızuho Corporate Bank olduğu vurgulandı. söz konusu takasın gerçekleştirilmesiyle her iki bankanın ürün ve coğrafi çeşitlenmeye gideceği ifade edildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title