Haberler

Dalkılıç'ın Son Antremanından Görüntüler

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 1 Mayıs Cumartesi günü yeni bir dünya rekoru kırmak için dalış yapmaya hazırlanan Dünya Sualtı Serbest Dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, Kaş'ta yaptığı antrenman dalışında 106 metre derinde rahatsızlandı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 1 Mayıs Cumartesi günü yeni bir dünya rekoru kırmak için dalış yapmaya hazırlanan Dünya Sualtı Serbest Dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, Kaş'ta yaptığı antrenman dalışında 106 metre derinde rahatsızlandı.Yasemin Dalkılıç, 24 Nisan tarihinde antreman öncesi DHA'ya yaptığı açıklamada 'Rekoru kıracağıma inancım tam. Ancak ne kadar hazır olursanız olun 125 metre derinlik her zaman korkutucu olur. Heyecanlıyım ve rekoru kırmaya hazırım" dedi.

GECEYİ HASTANEDE GEçİRECEK

Akdeniz üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Abdullah Erdoğan, Yasemin Dalkılıç'ın tetkiklerinin devam ettiğini, bu nedenle geceyi hastanedeki odasında geçireceğini söyledi. Dalkılıç'ın yarına kadar gözlem altında tutulacağını belirten Başhekim Erdoğan, konuyla ilgili basın toplantısının da yarın yapılacağını duyurdu. Yasemin Dalkılıç'a, annesi Saime Şeyma Dalkılıç ile eşi ve antrenörü Rudi Castineyra refakat ediyor.

SON ANTREMANINDAN GÖRüNTüLER

Hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedilen Dalkılıç'ın 24 Nisan tarihinde antreman öncesi DHA'ya açıklama yapmıştı. Dalkılıç, 'Hazırlıklarımı tamamladığım için rekor denemesini 1 gün önceye aldık. Rekoru kıracağıma inancım tam. Ancak ne kadar hazır olursanız olun 125 metre derinlik her zaman korkutucu olur. Heyecanlıyım ve rekoru kırmaya hazırım.dedi

DALKILIç: SPORA GÖNüL VERENLERİN İŞİ ZOR

Serbest dalış sporunun her geçen gün geliştiğini belirten Dalkılıç, bu sporu yapmak isteyen herkesin öncelikle güvenliğe çok önem vermesi gerektiğine belirtti. Bu spora gönül verenlerin işinin zor olduğunu kaydeden Dalkılıç, "Bizim her antrenman dalışımız oldukça maliyetli. Başbakanımızın desteğiyle bu spora yıllar sonra yeniden döndüm ve rekor denememi yapacağım. Ama sponsorlar olmadan bu sporu devam ettirmek neredeyse imkansız" diye konuştu. Dalkılıç'ın rekor denemesinde hazır bulunarak rekoru tescil edecek olan Amerikalı Hakem Bob Hambridge, antrenmanlar sırasında Dalkılıç'ı yalnız bırakmıyor. Dalkılıç'ın 1 Mayıs'ta kırması beklenen rekorun tescilinin, Serbest Dalış Kuralları ve Eğitimi Birliği (Freediving Regulations and Education Entity) tarafından yapılacağını anlatan Hambridge, bir saat firması için üretilen özel bilgisayarlar yardımıyla derinlik ve sürenin hatasız ve net ölçümlenebileceğini söyledi.

Pınar AYAR/ KAŞ(Antalya), DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title