Haberler

Dalgıçların Yeni Gözdesi Saros Körfezi

Saroz Körfezi'nde Dalış Turları Düzenleyen Kadıköy Su Altı Merkezi, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesine Bağlı Güneyli Köyü'nde Dalış Turlarına Başladı.

Saroz Körfezi'nde dalış turları düzenleyen Kadıköy Su Altı Merkezi, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli Köyü'nde dalış turlarına başladı.

Su altı güzelliği, eşsiz doğasıyla uzun yıllardan beri dalgıçların gözdesi olan ve Kaptan Custo'nun da kitabında, "Dünyada benzeri olmayan yer" olarak tanımladığı Saroz'a ilgi her geçen gün katlanarak büyüyor. İstanbul'a yakınlığıyla da bilenen Saroz Körfezi'ne özellikle hafta sonları gruplar halinde gelen dalgıçlar, bölgenin canlanmasını da sağlıyor. Dalış turizminin renklediği bölgeyi gezen dalgıçlar, doğanın tadını çıkartıyor. Kadıköy Su Altı Merkezi kurucusu ve Türkiye Su Altı Sporları federasyonu Scuba ve Can Kurtaran Teknik Kurulu üyesi olan Savaş Yapman, Saroz'da 11 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve bu zamana kadar da 4 binin üzerinde dalgıç yetiştirdiklerini ifade ederek, "Bu zamana kadar İbrice taraflarında bulunduk. İbrice tarafında bulunmamızın tek sebebi sadece burada bir liman bulunmasıydı. Bugün Güneyli'ye gelişimiz ise tamamen bir tesadüftür. Bizim Güneyli'ye gelmemizde burası için büyük emekler ve çabalar sarf ettiğine inandığımız Suat Bekyar olmuştur. Kendisi Güneyli'de turizmi canlandırmak için elinden geleni yapmaktadır. Bizler Gelibolu'ya gelmek ve burada dalışlarımızı sürdürmek, ayrıca dalışlardan arta kalan zamanlarımızda Gelibolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini gezmek fırsatı buluyoruz. Biz Türkiye'nin Kızıl Denizi olan Saroz'da dalış turizminin canlandırılması halinde, bölgeye ekonomik anlamda iyi bir gelir getireceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl Keşan Ticaret Odası'nın yapmış olduğu bir araştırma ile dalış turizminin bölgeye bir sezonda yaklaşık 1 milyon YTL getirisinin olduğu açıklandı. Bu neden Gelibolu'da olmasın. Gelibolu'ya bu tarz yatırımların kazandırılması için, bazı eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Özellikle Güneyli'de bulunan limanın bir an önce, derinleştirilmesi ve yolunun yapılması gerekiyor. İlk aşamada bu'da yeterli olacaktır" dedi.

Güneyli Limanı'na yanaşan tekneyle buradan Saroz'a açılan dalgıçlar, dalış sonrası ise Güneyli'de eğlendi.

(İÖ-AÖ-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title