Haberler

Dalgıçların Tercihi Saros Körfezi

Dünyanın Sayılı Denizlerinden Kendi Kendini Temizleme Özelliğine Sahip Olan Saros Körfezi'ne Bugünlerde Dalgıçlar Büyük İlgi Gösteriyor.

Dünyanın sayılı denizlerinden kendi kendini temizleme özelliğine sahip olan Saros Körfezi'ne bugünlerde dalgıçlar büyük ilgi gösteriyor.

İstanbul,Tekirdağ ve diğer illerden gelen eğitim amaçlı dalış ekipleri, her türlü dalış için Saros'un harika bir yer olduğunu söyledi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sualtı Deniz Kulübü dalış hocası Yalçın Karamürsel, ''Ben 14 yıldır dalış yapıp eğitim amaçlı öğrencilerimizi buraya getiriyorum. Saros adeta bir akvaryum gibi. Ancak son günlerde çevredeki işyerleri ekolojik dengeyi bozmuş, dinamitle ve trollerle avlanan balıkçılar sualtı zenginliklerini bozmuştur. Burayı tercih etmemizin nedeni İstanbul'a yakın olması. Türkiye'den buraya çok sayıda insan geliyor. Özellikle bayanlar da ilgi gösteriyor. Biraz bizim önümüzü açsınlar, ekonomik yönden de çevreye büyük katkımız oluyor. Biz sualtı zenginliklerine zarar vermiyoruz. Sualtı dalışları insan sağlığına çok faydalı. Güzel bir spor'' dedi.

(ÖÇ-AS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title