Haberler

Dalgıçlardan Dünya Çevre Günü'nde Deniz Temizliği

Çanakkale’de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle dalgıçlar, yat limanında dalış gerçekleştirerek deniz temizliği yaptı.

Çanakkale'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle dalgıçlar, yat limanında dalış gerçekleştirerek deniz temizliği yaptı.

Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Yat Limanında düzenlenen deniz temizliği etkinliğine sahil güvenlik, kıyı emniyeti, deniz polisi, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Amirliği, Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) dalgıç ekibi destek verdi. Denize dalan 22 kişilik ekip, 1 saat dip temizliği yaptı.

Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği Başkanı Raşit Arıyel, "5 Haziran Dünya Çevre Günü olması münasebetiyle bu yıl 4'üncü kez düzenlenen etkinlikte marinamızın içinde bir dip temizliği gerçekleştiriyoruz. Bu sene de sahil güvenlik, deniz polisi, belediyemizin itfaiye dalgıçları, gönüllü dalgıçlar ve derneğimizin dalgıçları ile bu etkinliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda 5 Haziran 2015 yılında değerli denizcimiz Sadun Boro'nun ölüm yıldönümü olması sebebiyle onun anısına da arkadaşlarla üzüntümüzü paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, "Polisten, zabıtadan ve limandan dalgıç arkadaşlarımız deniz dibinde bir temizlik yaptılar. Bu bir sembolik temizlik. Arkadaşlar her geçen gün çevreden çıkan bu atıkların azaldığını söylediler. Bu günler kutlandıkça, insanların bilinci artıyor" dedi.

Bir saat süren çalışmada çoğunlukla, damacana, kova, cam ve pet şişe gibi katı atıkların bulunduğu çuval dolusu çöpler denizden çıkartıldı. Geri dönüşüme gidecek atıkların ayrıştırılmasının ardından diğer çöplerin imha edileceği ifade edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dünya Çevre Günü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title