Haberler

Dalaman - Dev Operasyon Devam Ediyor

Dev Nakliye Uçakları ile Hava Operasyonu Aralıksız Devam Ediyor

DEV NAKLİYE UÇAKLARI İLE HAVA OPERASYONU ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Türk hava Kuvvetleri tarafından Çarşamba günü öğle saatlerinde başlatılan Libya 'nın Tripoli Havalimanı ile Dalaman Havalimanı arasında oluşturulan hava köprüsünde 3 günde 2125 Türk vatandaşının Dalaman'a getirildiği. Dev operasyona 300 subay ve asker 60'a yakın askeri araç katılıyor.

DEV NAKLİYE UÇAKLARI İLE HAVA OPERASYONU ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Libya'daki iç karışıklık nedeni ile Türk hava Kuvvetleri tarafından Çarşamba günü öğle saatlerinde Libya'nın Trablus kentindeki Tripoli Havalimanı ile Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Dalaman Havalimanı arasında oluşturulan ve 12 adet C-130 ve C-160 tipi nakliye uçağının katıldığı operasyonda Pazar günü öğle saatleri itibariyle yapılan19 seferde 2125 vatandaşımız Dalaman'a getirildi. 850 mil uzaklıktaki Tripoli kentinde bugün iki askeri nakliye uçağımızın beklediği iki uçağında havada Trablus'a gitmekte olduğu belirtildi.Cumartesi günü akşam saatlerinde Tripoli havalimanına giden ve hala Türk vatandaşlarının uçağa alınmasını bekleyen Yüzbaşı Hakkı Özveren ve Yüzbaşı Murat Sevgi ile birlikte aynı uçakta bulunan Pilot Binbaşı Saffet Bilgiç yaptığı açıklamada ?Üç gün içerisinde üçüncü kez buraya geldim. Tripoli havalimanında büyük kargaya ve denetimsizlik var. Bu nedenle bazen havada yarım saat beklediğimiz oluyor. Telefon ve benzeri iletişim aletleri çalışmadı için uydu aracılığı ile iletişim yapabiliyoruz. Yaşanan kargaya nedeniyle binlerce kişi ülkeden çıkmak için havalimanına akın ediyor. Libya'daki tek faal olan Tripoli havalimanı olması diğerlerinin kapalı olması nedeniyle burada büyük izdiham yaşanıyor. Türk büyükelçiliğimiz ile koordineli çalışarak hava limanında yaklaşık 5 gündür aç susuz ve bitkin bekleyen vatandaşlarımızı çok hızlı biçimde uçağa alarak ülkemize getiriyoruz.Kurulan hava köprüsünde uçaklarımız durmadan görevini sürdürüyorö dedi.

OPERASYONUN MADDİ DEĞERİ BÜYÜK

Dalaman Havalimanı'ndan 850 mi uzaklıktaki Tripoli Havalimanı'ndaki vatandaşlarımızı getirmek için Komutanlığını Tuğgeneral Mehmet Cavit Bakır'ın Harekat Komutanlığını ise Kurmay Albay Hüseyin Arif Yılmaz' ın yaptığı Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan gelen 14 nakliye ve 16 yer aracı ile birlikte 100 subay uçaklarda ve 200 subayın yerde göre yaptığı operasyonda bir nakliye uçağının gidiş geliş seferinin Libya'daki hava alanı ücretleri dahil yaklaşık 30 bin TL. olduğu belirtildi.

Bu akşam saatlerinde Dalaman Havalimanı'na iki nakliye uçağı ile yaklaşık 230 Türk vatandaşının getirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title