Haberler

DAKA İran masasından yeni yayın: şehir şehir Türkiye

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DKA) bünyesinde kurulan DAKA İran Masası, Türkiye ve İran iş dünyalarının karşılıklı tanıtımı amacıyla yayınlar üretmeye devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulan DAKA İran Masası, Türkiye ve İran iş dünyalarının karşılıklı tanıtımı amacıyla yayınlar üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin tüm illerini İran'a tanıtmak amacıyla hazırlanan 670 sayfalık Şehir Şehir Türkiye kitabının Farsça baskısı yapıldı. Eser, İran'da Valilikler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili kesimlere takdim edilecek. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren diğer kalkınma ajansları ile işbirliği içinde hazırlanan eserde Türkiye'nin her şehrinin önemli özellikleri, kısa bilgiler ve şehri temsil eden görseller ile birlikte sunuluyor. İllerin ihracat, gayri safi milli hasıladan aldığı pay, nüfus, sanayi, tarım, turizm verileri ve şehrin meşhur ürünleri gibi birçok konuda bilgiler verilen ve Türkçe ve Farsça olarak hazırlanan eserin bölgelerine ve ilgilerine göre diğer kalkınma ajanslarınca başka dillere de tercüme edilmesi planlanıyor. Şehir Şehir Türkiye kitabının Farsça içeriğine www.dakairanmasasi.org web sitesinden erişilebiliyor. Sitede Türkiye haritası üzerinde istenilen ile tıklanarak her ilin bilgilerine ve Farsça seslendirmeli tanıtım videolarına ulaşılabiliyor. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title