Haberler

Daire fiyatına tespih... Osmanlı döneminden kalma kehribar tespih 300 bin TL'den alıcısını bekliyor

Güncelleme:

Daire fiyatına tespih... Osmanlı döneminden kalma kehribar tespih 300 bin TL'den alıcısını bekliyorERZİNCAN Erzincan'da Osmanlı döneminden kalma kehribar tespih 300 bin TL'den satışa sunularak alıcısını bekliyor.

Daire fiyatına tespih... Osmanlı döneminden kalma kehribar tespih 300 bin TL'den alıcısını bekliyor

ERZİNCAN Erzincan'da Osmanlı döneminden kalma kehribar tespih 300 bin TL'den satışa sunularak alıcısını bekliyor.

50 yıldır birbirinden farklı tespihleri toplayarak koleksiyon haline getiren Bahri Demir, Erzincan'da bulunan semt pazarında kurduğu tezgahta pazarcılık işini bırakarak tespih satmaya başladı. Özellikle kehribar türü tespihlerin satıldığı tezgahta 300 bin TL değerinde ki Osmanlı döneminden kalma tespih vatandaşların ilgi odağı oluyor. Boyu diğer tespihlere göre büyük olan kehribar tespihinin hem taş özelliği hem de tarihi özelliği antikacıların da ilgisini çekiyor. 500 TL'den başlayan tespihlerin 300 bin TL'ye kadar satıldığı tezgahta damla kaya kehribarının gramı ise 26 Dolar'dan satışa sunuluyor.

Önceleri pazarlarda sebze satarak geçimini sağlayan Bahri Demir, şimdiler de ise yarım asırdır biriktirdiği ve gözü gibi baktığı tespihleri aynı tezgahta satışa sunuyor. Özellikle antika değeri olan tespihleri biriktirdiğini belirten Demir, "50 seneden beri tespihleri topluyordum. Daha önceleri burada kendim pazarcılık yapıyordum. Sebze işi yapıyordum. Sebzeyi bıraktım bu işe başladım. Böyle güzel tespihler satıyorum. Bu gördüğünüz malzeme Osmanlı'dan kalma eski 100-150 senelik tespih. Taşı hakiki orijinal kehribar. Fiyatı 300 bin lira. İstanbul'dan çok telefon ettiler istediler ama anlaşamadık. 250 bin lira teklif ettiler, ben de 300'den aşağı olmaz dedim. Özellikli tespihlerim var. 15 bin liradan başlıyor. Özellikle antika değerinde ki tespihleri topladım içerisine biraz da ben kattım ama naylon tespih bulundurmam hepsi özellikli ve değerli tespih. Damla kaya kehribarının gramını ise 26 Dolar'a satıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title