Haberler

Daimi Üyelerin "Kore" Anlaşmazlığı

BM Güvenlik Konseyi'nin Kore Yarımadasındaki Durumu Görüştüğü Toplantıda, Konsey'in Daimi Üyelerinin Aralarında Anlaşamadıkları Bildiriliyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin Kore yarımadasındaki durumu görüştüğü toplantıda, Konsey'in daimi üyelerinin aralarında anlaşamadıkları bildiriliyor.

Rusya, Konsey'in BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kore yarımadasındaki gerilimin yatıştırılması amacıyla Kuzey ve Güney Kore'ye derhal özel temsilci göndermesini ve iki tarafın gerginliği tırmanacak hareketlerden kaçınmasını isterken, ABD, İngiltere ve Fransa ile geçici üye Japonya, Kuzey Kore'nin son hareketlerinden Konsey'in üzüntü duyduğunu belirtip Kuzey Kore'yi itidalle davranmaya çağıran bir metnin kabul edilmesini istiyor. Dolayısıyla BM kulislerinde Batılı ülkelerin Rusya'nın metnini, Rusya ve Çin'in de İngiltere tarafından sunulan metni kabul etmediği belirtiliyor.

Diplomatlar bir metin üzerinde anlaşmaya varamadıkları için Konsey'in basına kapalı toplantısı yaklaşık 5,5 saattir devam ediyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title