Haberler

"Daima R4bıa 40 Şair 40 Şiir" Programı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin: "Değerli şairlerimizle birlikte, darbecilerin silahlarından daha büyük bir silah olan şiirlerle tüm dünyaya sesimizi duyurmak için bir araya geldik"

Sultanbeyli Belediyesi'nce, "Daima R4BIA 40 Şair 40 Şiir" başlığı altında Mısır direniş şiirleri dinletisi yapıldı.

Mısır'daki direnişe destek vermek amacıyla Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir dinletisinde, şairler Abdurrahman Adıyan, Adem Turan, Ahmet Mercan, Cevat Akkanat, Ersin Karaca, Mustafa Oğuz, Nurettin Durman, Özcan Ünlü, Sıddık Ertaş, Şakir Kurtulmuş ve Yunus Emre Altuntaş, şiirleriyle davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Mısır'daki zulmün ramazan boyunca içlerini sızlattığını dile getirerek, Türkiye'nin bu zulme sessiz kalmadığını ve aktif olarak uluslararası arenada mücadele ettiğini söyledi.

Darbeye karşı Adeviyye'de başlatılan demokrasi mücadelesinin bir yansıması olarak vicdanın sesi şairlerin Mısır'daki acıyı şiirleriyle kalplere kazıdığını vurgulayan Keskin, "Bu akşam da değerli şairlerimizle birlikte, darbecilerin silahlarından daha büyük bir silah olan şiirlerle tüm dünyaya sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Bu gece duygularımıza, içimizdeki yangına tercüman olacak bu şiirler, tanklara, silahlara karşı eline tek bir silah bile almadan insanlık onurunu savunan Mısırlı direnişçiler için sözün en berrak halidir" diye konuştu.

Mısır'da Müslümanların, hayatlarını ortaya koyarak henüz filizlenen demokrasilerini korumaya çalıştığını ifade eden Keskin, Mısır halkının bu mücadelesinin onurlu bir mücadele olduğunu bildiklerini ve bunu yürekten desteklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin, Mısır ile derin tarihsel, kültürel ve inanç birliğinin bulunduğunu aktaran Keskin,  "Bu nedenle Türkiye, elinden ne geliyorsa onunla Müslüman kardeşlerinin direnişine destek vermelidir. 'Daima Rabia' adlı kitap da Türkiyeli şairlerin bu desteğinin en samimi tezahürü niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

"Acılar, ilk önce şairlerin yüreğine düşer"

Şair Ahmet Mercan da yüzde yüz siyahla yüzde yüz beyazın buluştuğu keskin olayların bulunduğunu belirterek, bu tür olaylara tarih içerisinde oldukça az rastlandığını söyledi.

Habil ve Kabil'in ilk temsilini ortaya koyduğu insanlık tarihinin başlangıcında karşı karşıya kaldığı bu keskinliğin aynı zamanda Adeviyye'de insanlığın karşısına çıktığını belirten Mercan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sefer iki kişi değil, iki kitle olarak karşımıza çıkıyor. Bu dünyayı adil bulmuyoruz. Yüzde 20'sinin keyif çattığı, yüzde 80'inin çalıştığı dünyanın adil olamayacağı çok açıktır. Rabia olayı, dünyanın küresel güçlerinin kötülükten yana olduğunu gösterdi. Ancak iyi olan bu ve benzeri olaylar, çok büyük kitleleri harekete geçirdi. Bu nedenle bu çalışma da önemli. Bu çalışma ile Türklerin bu olaya gösterdiği duygu, şairler tarafından Mısırlılara yansıtılmıştır."

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise Mısır'da ve dünyanın dört bir yanında acıların yaşandığını belirterek, "Bu acılar elbette ilk önce şairlerin yüreğine düşer. Müslüman şairler kendi coğrafyalarındaki acı ve zulümleri kelimelerle, harflerle ve en güzel şiirlerle bir direniş ateşine çevirirler. Bugün burada direnişin sadece eylemlerle değil, kültürle, sanatla, şiirle ve edebiyatla da olduğunu görmekteyiz" diye konuştu.

Geceye katılan davetlilere, 40 şairin Mısır direniş şiirlerinden oluşan "Daima Rabia" adlı kitap hediye edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Özgen Keskin Sultanbeyli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title