Haberler

Daily Sabah'ın AP'de Dağıtımının Yasaklanması

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, Avrupa Parlamentosunun (AP) Daily Sabah gazetesine yönelik yasak kararına ilişkin, "Hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı anlaşılan bu karar Avrupa basın özgürlüğü tarihinde kara bir...

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, Avrupa Parlamentosunun (AP) Daily Sabah gazetesine yönelik yasak kararına ilişkin, "Hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı anlaşılan bu karar Avrupa basın özgürlüğü tarihinde kara bir leke olarak hafızalara kazınacaktır." ifadelerini kullandı.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, AP Başkanı Antonio Tajani'nin, Daily Sabah gazetesinin Parlamento içerisinde dağıtımının yasaklanmasına yönelik kararını kınadığını belirtti.

Kararla ilgili Küçükcan, şunları kaydetti:

"Hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı anlaşılan bu karar Avrupa basın özgürlüğü tarihinde kara bir leke olarak hafızalara kazınacaktır. Bu yasaklama kararı aynı zamanda ifade hürriyeti ve insan hakları gibi değerlere vurulmuş ağır bir darbedir ve bu durum AB'de yükselen hoşgörüsüzlük ve farklı seslere olan tahammülsüzlüğün bir göstergesi olmuştur.

Bu keyfi karardan en kısa sürede dönülmesi çağrısında bulunuyorum."

Kaynak: AA / Politika

Talip Küçükcan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title