Haberler

"Daha Yapılacak Çok Şey Var!"

Galatasaray'ın teknik direktörü Gheorghe Hagi kulübün resmi telavizyonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Hagi'nin Galatasaray Televizyyonu'ndaki açıklamaları.

- Derbi heyecanı bitti. Gheorghe Hagi'nin maçın sonundan şu ana kadar yaşadıkları nelerdir?

5 gün içerisinde birçok şey oldu. Herkes çok güzel reaksiyon gösterdi. Her konuda. Konsantrasyon olarak her anlamda bana çok yardımcı oldular. Ayrıca çok önemli bir maç oynadık. Bireysel olarak oyuncularımız da çok iyi oynadı diyebiliriz.

- Hagi'nin gelişi ile Galatasaray kendi kimliğine büründü deniyor. Hagi bu anlamda takıma neler kattı da yaraların bu kadar çabuk sarıldığı göze çarptı?

Oyuncular özgüvenini kaybetmişti. Takım çalışmasındaki güvenini de kaybetmişlerdi. Başarı için iki tane önemli şey vardır. Takım olarak her geçen gün daha üstüne koyarak ilerlemek gerekiyor. Bireysel olarak da oyucnunun kendisine her şartta güvenmesi gerekiyor. Bu iki konu üzerinde çalıştık ve üzerine gittik.

Sihirli bir değnek yok elimde tabiki. Herkes bilir, benim futbol hakkındaki felsefem: 'Bir amaca ulaşılması için belirli mesafeler katedilmelidir.' şeklindedir. Daha çok şey yapmamız gerek başarı için. Bunların da farkındayız. Ama benim takım ruhuna güvenim sonsuz. Takım olarak kazanır ve kaybederiz. Bu yüzden futbolcuyu mental olarak üst düzeye taşımak gerekiyor.

Basına Elano ile Fenerbahçe maçı öncesindeki birebir konuşmaları yansıdı. Formsuz olan Elano'nun F.Bahçe maçındaki performansı sizin onunla özel olarak ilgilenmenize bağlandı. Aynı şekilde Pino, Cana gibi yabancıların da iyi performansının bu şekilde olduğu düşünülüyor.

Tabiki futbolcular ile konuştuklarım aramızda kalır. Hoca olarak özgüveni verdiğimi anladım. Şu anda konuşacak fazla birşeyim yok. Buraya geleli çok uzun bir süre olmadı. Yavaş yavaş bunları zaman içerisinde daha sık yapacağım. İletişim anlamında. Ben sorumluluğu olan, saha içerisinde sorumluluk alan futbolcuyu severim.

Bundan sonra nasıl bir taktik belirlenecek. Özellikle futbol anlamında nasıl bir dönem yaşanacak takımda?

Şu anda tabiki takımdaki oyunualrımıza benim de adapte olmam gerekiyor. Geleceğe inanıyorum. Taktiğimiz rakiplerimize göre de belirlenebilir. Şimdilik 4-3-3 başlarız. Maçın gidişatına göre 4-3-2-1 olarak da devam edebiliriz. Bu çeşitlilikte oynamaya müsait bir kadro elimizde var elimizde diye düşünüyorum. En önemlisi sahada topla ve topsuz oynamayı oyuncunun nasıl yapabildiği önemli.

Bütün takım olarak takım savunmasını çözmemiz gerekiyor.

- Kicker'in haberine göre Hagi takımı bir derbide toparladı deniyor...

Yapılacak çok şey var dediğimiz gibi. Kolay bir iş değil tabiki. Çabuk adaptasyon sağlayarak bu işleri toparlamamız lazım.

Puan durumunu çok fazla konuşmak istemeiyorum Adım adım olarak değerlendirmek en doğrusu. Önümüzdeki maçı oynamadan ondan sonraki maçları konuşmanın şu aşamada bize birşey katacağını düşünmüyorum.

Antalyspor ile oynayacak Galatsaray önümzüdeki haftasonu. Bu karşılaşmada nasıl bir Galatasaray izleyeceğiz?

Haftanın ilk üçgününde takım analizi yapıldı. Bundan sonra (yuarından itibaren) Antalyaspor maçına odaklanacağız. Çok formda bir takım olduğunu biliyorum. Kendi sahanızda oynaycağımız iiçin herşey bize bağlı. Biz ne kadar iyi oynarsak kazanacağımızı biliyoruz.

Son olarak Hagi taraftarlarımıza ne demek ister?

Taraftarlarımıza şunu söyleyeceğim. Bulunduğumuz bu durumdan sadece hep birlikte çıkabiliriz. Onların her şartta takıma destek vermelerini istiyorum. Tabiki akıllı olarak, akılcı işler yaparak bizi desteklemelerini diliyorum.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title