Haberler

Dağda Kalp Krizi Geçiren Mühendise Jandarmadan Yardım

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Arkadaşlarıyla Çıktığı Bozdağ'da Kalp Krizi Geçiren Mühendis, Jandarma Ekiplerince Yola Kadar Taşınarak Ambulansla Hastaneye Kaldırıldı.

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde arkadaşlarıyla çıktığı Bozdağ'da kalp krizi geçiren mühendis, jandarma ekiplerince yola kadar taşınarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, gruplar halinde Bozdağ'a çıkan İzmir Zirve Dağcılık Kulübü üyelerinden mühendis Pehlil Yavuz Yuvruk (40), Doruk Kayaları mevkiinde aniden yere yığıldı. Tırmanış yapan diğer arkadaşları, Yuvruk'un düşmesiyle zor anlar yaşadı. Grupta yer alan hemşire Kadriye Bahadır (27), Yuvruk'a gerekli ilk müdahaleyi yaptı. Bu arada jandarma ekiplerini arayan dağcılar, kurtarma ekibi ve ambulans istedi. İhbar üzerine harekete geçen Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı dağ arama ve kurtarma ekibi, kısa sürede olay yerine ulaştı. Karla kaplı dağdaki kayalık alanda sedyeye konulan Yuvruk, jandarma ekipleri ve arkadaşları tarafından yaklaşık 2 kilometre taşınarak yola kadar indirildi. Yuvruk, Manisa'nın Salihli İlçesi'nden gelen ambulansta yapılan müdahalenin ardından Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Jandarmanın yardımıyla hastaneye kaldırılan mühendisin arkadaşları, ekiplere teşekkür etti.

(TK-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title