Haberler

Dağcılıkta Everest Hedefi

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Türkiye'de Dağcılıkla İlgili 5 Bin 291 Bayan, 16 Bin 140 Erkek Olmak Üzere Toplam 21 Bin 431 Lisanslı Sporcu Olduğunu Söyledi.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Türkiye'de dağcılıkla ilgili 5 bin 291 bayan, 16 bin 140 erkek olmak üzere toplam 21 bin 431 lisanslı sporcu olduğunu söyledi.

Alaattin Karaca, Rize Dedeman Otel'de yapılan Dağcılık Federasyonu Genişletilmiş Kurullar, Kulüpler ve İl Temsilcileri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dağcılık sporunun tanıtımında son yıllarda eğitim faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Büyük bölümü dağlardan oluşan Türkiye'de insanların dağa olan ilgisini uyandırmak için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karaca, "Gençlerin dağlara ve dağcılığa olan ilgileri artmıştır. Gelinen noktada 79 ilimizde dağcılık kulübü kurularak bu spor yapılmaya başlanmıştır. Federasyonumuza bağlı tescilli kulüp sayısı 200 olmuştur. Kulüp artışı ile orantılı olarak Türkiye'de 5 bin 291 bayan, 16 bin 140 erkek olmak üzere, toplam 21 bin 431 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır" dedi.

Geçmişte yurt dışı faaliyetleri yapılmadığı için eleştirilerin olduğunu ifade eden Karaca, "2007 yılında ilk kez 21 kişilik dağcılık grubu ile Kırgızistan ve Çin'de 7 bin metrenin üzerindeki tırmanışları gerçekleştirdik. Bu ve benzeri tırmanışlar devam edecektir. 2008 yılında Tacikistan ve Nepal'de tırmanış gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Gelecek yıllarda dünyanın çatısı olarak adlandırılan Everest'e tırmanmayı hedefliyoruz. Dağcılarımızın bu azimle bunu da gerçekleştireceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

Toplantıya Rize Valisi Kasım Esen ve 79 ilden yaklaşık 150 sporcu katıldı.

Toplantıda, 2007 yılında yapılanlar değerlendirilerek, 2008 yılında yapılacak faaliyetler konuşuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title