Haberler

Dağcılar Tecrübelerini Afad Görevlilerine Aktarıyor

HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır'da görev yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri, dağlarda yaşanan vakalara müdahale için tecrübeli dağcılardan arama kurtarma eğitimi alıyor.

Ağrı Dağı'nın eteklerinde bulunan ve sıklıkla dağlık alanlarda çeşitli mahsur kalma ile kazaların yaşandığı Iğdır'da görev yapan AFAD görevlilerine, bölgeye hakim dağcılar tarafından arama kurtarma eğitimi verilmesine başlandı.

Dağda yön bulma, beslenme, yürüyüş, çadır kurma, kaya tırmanışı ve yaralı indirme konuları başta olmak üzere birçok alanda eğitilen AFAD görevlileri, yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşın tedbirli olmaları amacıyla zorlu bir eğitim alıyor.

İl AFAD müdürlüğünce organize edilen ve Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) desteklediği proje kapsamındaki eğitim sayesinde Iğdır'ın dağlarında yaşanan olumsuzluklara en iyi şekilde müdahale edilmesi hedefleniyor.

Eğitimi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Antrenörü Cengiz Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimle AFAD ekiplerinin en zorlu alanlarda dahi yaşanan olaylar için hazırlıklı olacağını söyledi.

Eğitim programının dağlık bir coğrafyada görev yapan personeller için gerekli olduğunu aktaran Erdener, "Iğdır AFAD personeline temel dağcılık teknikleri, dağcılık malzemelerinin kullanımı, tırmanış ve iniş teknikleri, sarp yerlerden insan veya canlı tahliyesi için kendilerine gerekebilecek malzeme ve teknik bilgisi hakkında ders veriyoruz." dedi.

Erdener, bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle birçok dağ, tepe ve kayalığı barındırdığına işaret ederek, "AFAD görevlileri, aldıkları eğitim ve sahip oldukları malzemeleri kullandıkları takdirde zor yerlerdeki kurtarma görevlerinde rahatlıkla başarı sağlayacaklardır. AFAD ekipleri uygulanan eğitim programıyla Ağrı Dağı ve birçok sarp dağların bulunduğu bu bölgede yaşanan kazalara daha iyi ve daha hızlı şekilde müdahale edebilecek." diye konuştu.

Dağcılardan İlteriş Kağan Taşkınsu, bölgede bulunan neredeyse tüm dağları ve kanyonları gezdiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"Yaptığımız spor gereği bölgedeki birçok alanı iyi bilmekteyiz, ayrıca dağcılık ve kurtarmada kullanılan tekniklere hakimiz ve bilgilerimizi eğitimle AFAD ekiplerine aktarıyoruz. Bu eğitimlerin bölgemiz için olumlu dönüşler alacağına inanıyoruz. Bu eğitimler ve AFAD ekiplerinin kırsaldaki çalışmalarından verim alınacak. Eğitimler ile AFAD ekipleri bölge kırsalına da hakim olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Dağı Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title