Haberler

Dağcılar, Bolkarlar'da Zirve Yaptı

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu üyesi dağcılık kulüplerinin ortaklaşa düzenledikleri Bolkar Dağı'nın 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Medetsiz zirvesine, kış tırmanışı geçekleştirildi.

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu üyesi dağcılık kulüplerinin ortaklaşa düzenledikleri Bolkar Dağı'nın 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Medetsiz zirvesine, kış tırmanışı geçekleştirildi.

'Kar Erimeden Medetsiz' etkinliği kapsamında Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü, Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü, Everest Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Toros Dağcılık Kulübü, Ereğli Dağcılık Kulübü ve Mersin Dağcılık Spor Kulübü üyelerinin katıldığı zirve tırmanışı 14 saat sürdü. Hava sıcaklığının eksi 13 derecede olduğu, yağmur, kar, tipi ve yoğun sis altında başlayan tırmanışa 42 dağcı katıldı. Zirveye yaklaştıkça artan kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle 14 sporcu kamp alanına geri döndü. Dik yokuş ve yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin oldukça düştüğü zirve tırmanışını GPS cihazlarının yardımıyla 28 dağcı tamamladı.

Prodoss Dağcılık Kulüp Başkanı Mehmet Yakut, Everest Dağcılık Kulüp Başkanı Fatih Kurt, ve ÇÜGEZ Dağcılık Kulüp Başkanı Rıza Dinçer ortak açıklamalarında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye Dağcılık Federasyonuna üye dağcılık kulüpleri olarak ortaklaşa düzenlediğimiz Bolkar Dağları'nın en yüksek zirvelerinden biri olan Medetsiz'e kış tırmanışı gerçekleştirdik. Sporculara oldukça zor koşullarda müthiş bir performans ile çok güzel bir dayanışma örneği göstererek enerjisi yüksek bir tırmanış gerçekleştirdikleri için teşekkür eder." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Çukurova Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title