Haberler

Dagc'den Atatürk Üniversitesi Rektörü Sütbeyaz'a Ziyaret

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, 2011 Unıversıade Kış Oyunları'nın Erzurum'da Yapılacak Olmasını, 50 Yıl Aradan Sonra Kentteki İkinci Miladi Olay Olarak Değerlendirdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, 2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılacak olmasını, 50 yıl aradan sonra kentteki ikinci miladi olay olarak değerlendirdi.

Bugün makamında Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) yöneticilerini kabul eden Prof. Dr. Sütbeyaz, 2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2011 oyunlarını kazanmak için başta Erzurum Valisi Celalettin Güvenç olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Kemal Tamer, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve diğer yetkililerle birlikte takım halinde büyük mücadele ve özveriyle bu işe yüklendiklerini ifade eden Sütbeyaz, olimpiyatları kazanmakta emeği geçen herkese teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte bütün Erzurum'un bu işi siyasete alet etmeden omuz omuza, birlik beraberlik içerisinde yürütmesi gerektiğini belirten Sütbeyaz, şöyle konuştu:

"Tek başına kimse bu işi sahiplenemez, istismar edemez. Bu Türkiye'nin gücüdür. Erzurumlu ne aldığının farkında olmalıdır. Erzurum'da 50 yıl önce Atatürk Üniversitesi'nin kurulmasıyla bir milat yaşanmıştı. Şimdi de 2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılacak olması bir milattır. Bu olimpiyatların şehrimizde yapılacak olması ilimizin yanı sına bölgenin kalkınması için çok büyük faktör olacak. Milyar dolarlık yatırımlar yapılacak. Bundan sonra her 6 ayda bir denetleme heyeti gelecek ve yapılacak gelişmeleri inceleyecek. Eksiklerimizi gidermek için hemen işe koyulmamız lazım. Bu işin önemini bizler biliyoruz ancak öyle olmalıyız ki artık Karskapı'da, sanayi de oturan vatandaşımız da bunu öğrenmeli ve tüm Erzurum, Erzurumlular ellerinden gelen desteği vermelidir. Çünkü 2011'de bütün dünya saatlerce canlı yayınlarda Erzurum'u izleyecek."

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da, Erzurum basını olarak "Torino Fatihleri"nin her zaman yanlarında olacaklarını ifade ederek, Erzurum'un gelişip kalkınmasında rol oynayacak 2011 tanıtımının yapılması için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

(AA-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title