Haberler

Dagc'den Açıklama: "Böyle Bir Karar Varsa Gözden Geçirilmeli"

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulları yaptığı ortak açıklama ile TRT Erzurum Radyosu’nun kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getirilmesini istedi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulları yaptığı ortak açıklama ile TRT Erzurum Radyosu'nun kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getirilmesini istedi.

Son günlerde kamuoyunda TRT Erzurum Radyosu ile ilgili olarak artan, 'TRT Erzurum Radyosunun kapatılacağı' yönündeki söylentilerin basın camiası ve Erzurum'da derin üzüntüye neden olduğu belirtilen açıklamada, TRT Erzurum Radyosu ve TRT Erzurum Haber Müdürlüğü'nün hem Erzurum hem de bölge illerinde üstlendiği önemli göreve dikkat çekildi.

Açıklamada daha sonra şunlar kaydedildi:

"58 yıldan bu yana Erzurum ve doğu Anadolu Bölgesinin sesi olan TRT Erzurum Radyosu ve Haber Müdürlüğü, önceleri uzun dalga frekansı ve günümüzde de FM frekansı ile bir okul vazifesi görmüş, yayın alanındaki milyonlarca vatandaşımızı eğitmiş, öğretmiş ve eğlendirmiştir. Bunun yanı sıra da ülkemizin milli güvenliği doğrultusunda yayınlar yapmıştır. Toplumun her kesiminin sesi olan TRT Erzurum Radyosu ve Haber Müdürlüğü'nün, TRT'nin yeniden yapılanması doğrultusunda 'söylentilere göre' kapatılmayla karşı karşıyadır. Bir kurumun küçülmesi, yeniden yapılanması kendi iç meselesidir. Ancak toplumun 58 yılına yön veren ve hemen herkesin birçok hatırasının bulunduğu bir kurumu kapatma kararı toplumu yakından ilgilendiren bir durumdur ve eğer böyle bir karar varsa yeniden gözden geçirmek gerekir. TRT Genel Müdürlüğü'nün de böyle bir kararı varsa yeniden gözden geçireceğine ve toplumun sesine kulak vereceğine olan inancımız tamdır. Bu inançla konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Erzurum Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title