Haberler

Dağ Kızağı Kazasında Çenesi 3 Yerden Kırıldı

ANTALYA'da okul gezisi kapsamında gittiği macera oyunlarının yer aldığı parkta 'dağ kızağına' binen 11 yaşındaki Sıla Kardaş, arkadan gelen başka bir dağ kızağının çarpmasıyla çenesini önünde oturan arkadaşının kafasına çarptı. Kazada, Sıla Kardaş'ın çenesi 3 yerden kırıldı.

Başöğretmen Atatürk Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Sıla Kardaş, 2 Haziran günü öğretmenlerinin organizasyonu ile Kepez İlçesi'nde bulunan macera oyunlarının yer aldığı Park Orman'a gitti. Burada arkadaşıyla aynı dağ kızağına binen Sıla Kardaş, parkurun sonuna geldiğinde arkadan gelen başka bir dağ kızağının çarpmasıyla önünde oturan arkadaşının kafasına çenesini çarptı. Kardaş, otomobille Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çenesinin 3 yerden kırıldığı tespit edilen Kardaş, ameliyat edildi.

'SORUŞTURMA AÇILSIN'

Sıla Kardaş'ın annesi Ömrüm San, kızına okul ile pikniğe gittiğini zannederek izin verdiğini söyledi. "Aktivitelere katılacağını bilseydim gitmesine izin vermezdim" diyen Ömrüm San, kızının kazasını öğretmenlerinin telefonla haber vermesiyle öğrendiğini kaydetti. Hastaneye gittiğinde kızının yüzünü kan içinde gördüğünü dile getiren San, okul yöneticileri ile işletme yöneticilerinin kendi aralarında rapor tuttuğunu anlattı. San, "Raporda sadece kızımın ağzının kanadığı belirtilmiş. Ben okul müdürü ve işletme yöneticileri hakkında soruşturma açılsın istiyorum. Parkurda yeterince önlem alınmadığını düşünüyorum" dedi.

'PSİKOLOJİSİ BOZULDU'

Kızının kazadan önce aynanın karşısında ayrılmadığını belirten Ömrüm San, kazadan sonra ise Sıla'nın yüzüne bakmak istemediğini söyledi. San, "Kızımın psikolojisi bozuldu. Sürekli ağlıyor, yemek yemek istiyor, yiyemiyor. Yasal süreçlere başvurdum" diye konuştu. İşletme sahibinin gerekli önlemleri almadığını ileri süren Ömrün San, şikayetçi olduğunu kaydetti.

KUSUR YOK İDDİASI

Kazanın meydana geldiği Park Orman'ın Genel Müdürü Uğur Kendirili ise dağ kızağının dünya standartlarında olduğunu söyledi. Teknik olarak bir kusurun olmadığını dile getiren Kendirili, "Bir yıldır ilk kez dağ kızağında kazaya şahit olduk. Arkadan gelen dağ kızağındaki çocuklar büyük olasılıkla yeterince frene basmadı. Çenesi kırılan çocuğumuz da herhalde boşta bulunuyordu. Çalışan elemanlarınızın hepsi eğitimli" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title